AfterDawn: IT-alan uutiset

Vuotiko sinun Facebook-tiedot Cambridge Analyticalle? Ilmoitus on tulossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 5.4.2018 11:18

Vuotiko sinun Facebook-tiedot Cambridge Analyticalle? Ilmoitus on tulossa Facebookin päivittämien tuoreiden tietojen mukaan Cambridge Analytica on kerännyt luvattomasti haltuunsa 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Aiemmin ajateltiin, että yhtiö olisi syyllistynyt 50 miljoonan henkilön profiilitietojen keräämiseen.
Suurin osa luvattomasti Cambridge Analytican haltuun päätyneistä tiedoista on Facebookin yhdysvaltaisia käyttäjiä, mutta tämä ei pois sulje mahdollisuutta, että suomalaisten käyttäjien tietoja olisi ollut mukana tietoaineistossa.

Tällä hetkellä ei ole saatavilla palvelua, jonka avulla voisi tarkistaa onko omat tiedot päätyneet Cambridge Analytican haltuun. Huhtikuun 9. päivästä lähtien Facebook alkaa kuitenkin varoittamaan niitä palvelun käyttäjiä, joiden tietojen uskotaan päätyneet vääriin käsiin. Ensi viikolla Facebook aikoo myös ilmoittaa jokaiselle käyttäjälle millä sovelluksilla on pääsy heidän tietoihin.

Tapaus on pelästyttänyt Facebookin sijoittajia, minkä johdosta yhtiön osakekurssin on ollut laskussa. Facebook on lisäksi reagoinut asiaan rajoittamalla tiedonsaantia sen tarjoamien rajapintojen kautta, tästä johtuen esimerkiksi Tinder oli hetken aikaa alhaalla.

Cambridge Analytica kiistää Facebookin esittämät tiedot. Sen mukaan yhtiö on hankkinut dataalisensoimalla vain 30 miljoonasta käyttäjästä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto