AfterDawn: IT-alan uutiset

tietosuoja

GDPR saapui, jenkkiläiset verkkosivustot sulkeutuivat eurooppalaisilta käyttäjiltä
GDPR saapui, jenkkiläiset verkkosivustot sulkeutuivat eurooppalaisilta käyttäjiltä
Euroopan Unionin tietosuoja-asetus, eli tuttavallisemmin GDPR, astui voimaan tänään. Asetus on erittäin laaja säännöstö, joka siirtää yksityisyydensuojan ...... 25.5.2018 - 2 kommenttia
Zuckerbergin kommentti herättää kysymyksiä – Voisiko Facebook olla maksullinen?
Zuckerbergin kommentti herättää kysymyksiä – Voisiko Facebook olla maksullinen?
Mark Zuckerbergiä on hiillostettu kongressin edessä Cambridge Analytica -tietovuotoon liittyen. Zuckerberg on kertonut kongressille näkemyksistään ...... 11.4.2018
Lähettikö Facebook sinulle tällaisen ilmoituksen? Sitten tietosi on vuotanut
Lähettikö Facebook sinulle tällaisen ilmoituksen? Sitten tietosi on vuotanut
Facebook alkaa tästä päivästä lähtien kertoa käyttäjilleen heidän kohtalostaan Cambridge Analytica -tietovuotoon liittyen. Mikäli Cambridge ...... 10.4.2018
Vuotiko sinun Facebook-tiedot Cambridge Analyticalle? Ilmoitus on tulossa
Vuotiko sinun Facebook-tiedot Cambridge Analyticalle? Ilmoitus on tulossa
Facebookin päivittämien tuoreiden tietojen mukaan Cambridge Analytica on kerännyt luvattomasti haltuunsa 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Aiemmin ...... 5.4.2018
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista ...... 21.3.2018
OnePlus myönsi – Yli 40 000 asiakkaan luottokorttitiedot varastettiin
OnePlus myönsi – Yli 40 000 asiakkaan luottokorttitiedot varastettiin
Viime viikolla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan OnePlussan verkkokaupan kautta on päästy asiakkaiden luottokorttitietoihin käsiksi. OnePlus ...... 22.1.2018
Hedman Partnersin toimintatavat läpivalaistaan – Kantelu tietosuojavaltuutetulle
Hedman Partnersin toimintatavat läpivalaistaan – Kantelu tietosuojavaltuutetulle
Yksityishenkilö on tehnyt tietosuojavaltuutetulle kantelun asianajotoimisto Hedman Partnersin toiminnasta niin sanottujen piraattikirjeiden ...... 11.1.2018
Tänään on juuri oikea päivä tehdä se mikä jää helposti tekemättä – Varmuuskopio
Tänään on juuri oikea päivä tehdä se mikä jää helposti tekemättä – Varmuuskopio
Tiesitkö että tänään vietetään kansainvälistä varmuuskopiopäivää? Todennäköisesti et, mutta nyt tiedät. Tänään on siis juuri oikea päivä varmistaa, ...... 31.3.2017
Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille
Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille
Yhdysvaltojen edustajainhuone on hyväksynyt esityksen, joka kumoaa Barack Obaman presidenttikaudella säädetyn lain, joka estää operaattoreita ...... 29.3.2017 - 4 kommenttia
Google ja murhasta tuomittu suomalainen kiistelevät hakutuloksista
Google ja murhasta tuomittu suomalainen kiistelevät hakutuloksista
Google aikoo valittaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen jutussa, jossa hakukoneyhtiötä vaaditaan poistamaan ...... 19.1.2017 - 1 kommentti
Autojen seurannan mahdollistavasta mustasta laatikosta löytyi vakava tietoturva-aukko
Autojen seurannan mahdollistavasta mustasta laatikosta löytyi vakava tietoturva-aukko
Liikenne- ja viestintäministeriön kaavailema väyläyhtiöhanke ja siihen kytkeytyvä autoilun uusi verotusjärjestelmä ovat olleet kuumia puheenaiheita ...... 9.1.2017 - 9 kommenttia
Jalokivikauppaa vastaan hyökättiin 25 000 valvontakameran avulla
Jalokivikauppaa vastaan hyökättiin 25 000 valvontakameran avulla
Jalokivikauppaa vastaan tehtyä verkkohyökkäystä tutkinut tietoturvayhtiö Sucuri teki varsin odottamattoman havainnon: palvelunestohyökkäyksen ...... 28.6.2016
Spotify vastasi kritiikkiin: Tietojen keräämiseen on syy
Spotify vastasi kritiikkiin: Tietojen keräämiseen on syy
Spotify on ottanut käyttöön uudet käyttöehdot, joissa palvelulle määritellään aiempaa laajemmat oikeudet käyttäjän tietoihin. Kohuhan siitä ...... 22.8.2015 - 1 kommentti
Facebook haastettiin oikeuteen – syytetään tietosuojan törkeästä loukkaamisesta
Facebook haastettiin oikeuteen – syytetään tietosuojan törkeästä loukkaamisesta
Uhkauksiensa jälkeen Belgian tietosuojaviranomainen on haastanut Facebookin käräjille. Maailman suurinta yhteisöpalvelua syytetään Belgian ja ...... 15.6.2015
Deittisivusto tietomurron kohteena – miljoonien tiedot paljastuivat
Deittisivusto tietomurron kohteena – miljoonien tiedot paljastuivat
Suosittu seuranhakupalvelu Adult FriendFinder (AFF) on joutunut tietomurron kohteeksi, minkä seurauksena noin 3,9 miljoonan käyttäjän henkilökohtaiset ...... 23.5.2015
Ei pitäisi olla edes mahdollista: Vakoiluvirastoilla suunnitelma Androidia vastaan
Ei pitäisi olla edes mahdollista: Vakoiluvirastoilla suunnitelma Androidia vastaan
The Interceptin julkaisemat uudet Snowden-dokumentit kuinka anglosfääriin kuuluvien maiden vakoiluvirastot suunnittelivat haittaohjelmien levitystä ...... 22.5.2015 - 1 kommentti
Twitchiin murtauduttiin – vaihda salasanasi heti
Twitchiin murtauduttiin – vaihda salasanasi heti
Seuraavan kerran kun kirjaudut pelien suoratoistolähetyksiä tarjoavaan Twitchiin, joudut vaihtamaan tilisi salasanan palveluun tehdyn murron ...... 24.3.2015
Googlea uhkaavat miljoonasakot yksityisyyden loukkaamisesta
Googlea uhkaavat miljoonasakot yksityisyyden loukkaamisesta
Google on ajatunut vaikeuksiin Alankomaissa, jossa sitä saattaa pian kohdata jopa 15 miljoonan euron sakot yksityisyyden loukkaamisesta. ...... 15.12.2014
Tietosuojavaltuutettu pelästyi sähköpostivyöryä: Epri-tarkastuspyynnöt poliisille, kiitos
Tietosuojavaltuutettu pelästyi sähköpostivyöryä: Epri-tarkastuspyynnöt poliisille, kiitos
Viime vuoden keväällä mediassa kohistiin isoon ääneen poliisin ylläpitämästä epäiltyjen rekisteristä (epri), kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma ...... 29.10.2014 - 4 kommenttia
Googlen lakimiesten lausuntoja tulkittiin väärin Gmailin yksityisyysjupakassa
Googlen lakimiesten lausuntoja tulkittiin väärin Gmailin yksityisyysjupakassa
Eilisen uutisen mukaan Googlen lakimiehet olisivat sanoneet, ettei yhtiön asiakkaiden kannattaisi odottaa yksityisyyden suojaa siinä mielessä, ...... 15.8.2013 - 3 kommenttia
Facebook kieltää antaneensa Turkin hallinnolle tietoja käyttäjistään mellakoiden vuoksi
Facebook kieltää antaneensa Turkin hallinnolle tietoja käyttäjistään mellakoiden vuoksi
Turkin viestintä- ja liikenneministeri Binali Yildirim on aiemmin antanut lausunnoissaan ymmärtää, että Facebook on tehnyt valtion kanssa yhteistyötä ...... 1.7.2013 - 1 kommentti
Näin Applen nimissä kalastellaan tietoja, varo feikkejä
Näin Applen nimissä kalastellaan tietoja, varo feikkejä
Massiivisessa mittakaavassa sähköpostin välityksellä lähetettävät kalastusyritykset ovat eittämättä nykyajan vitsauksista yleisimpiä. Suurten ...... 19.6.2013 - 2 kommenttia
Useat EU-maat ottavat Googlen muutokset tarkempaan syyniin - sakot uhkaavat jättiyhtiötä
Useat EU-maat ottavat Googlen muutokset tarkempaan syyniin - sakot uhkaavat jättiyhtiötä
Google ei ole tehnyt riittävästi tarkentaakseen rekisteriselostettaan, kertoo tuore tiedote. Asiaa tutkinut ranskalainen CNIL (Commission nationale ...... 2.4.2013
Suosittu kirjasto puhuu vapaan tiedon puolesta - evää pääsyn lailliselle uutissivulle
Suosittu kirjasto puhuu vapaan tiedon puolesta - evää pääsyn lailliselle uutissivulle
New Yorkin Public Library -kirjastoa pidetään vapaan ja julkisen tiedon puolestajapuhuna, mutta Torrent Freakin mukaan kirjasto estää pääsyn ...... 20.3.2013 - 2 kommenttia
Facebookilla ei ole keinoja estää alaikäisiä rekisteröitymästä
Facebookilla ei ole keinoja estää "alaikäisiä" rekisteröitymästä
Facebookilla, sekä esimerkiksi Youtubella, on Yhdysvaltojen lain mukaan velvoite olla päästämättä alle 13-vuotiaita palveluidensa jäseniksi. ...... 23.1.2013 - 4 kommenttia
EU-ehdotus veisi pohjan Facebookin ja Gmailin kaltaisilta mainosrahoitteisilta palveluilta
EU-ehdotus veisi pohjan Facebookin ja Gmailin kaltaisilta mainosrahoitteisilta palveluilta
EU-parlamentille on tulossa käsittelyyn "mietintöluonnos", jonka muuttuessa mahdollisesti laiksi Facebookin ja Googlen kaltaisten käyttäjän ...... 10.1.2013 - 20 kommenttia
Facebook poistaa Euroopassa käytöstä kasvoja tunnistavan ominaisuuden
Facebook poistaa Euroopassa käytöstä kasvoja tunnistavan ominaisuuden
Facebookissa on ollut jo hyvän aikaa ominaisuus, jonka avulla kuvasta on automaattisesti tunnistettu käyttäjiä. Nyt Facebook on kuitenkin Irlannin ...... 23.9.2012
Tietosuojavaltuutettu: ACTA rikkoo yksityisyydensuojaa
Tietosuojavaltuutettu: ACTA rikkoo yksityisyydensuojaa
Euroopan tietosuojavaltuutetun (EDPS) mukaan ACTA-kauppasopimuksessa on piirteitä, jotka mahdollistavat yksityisyydensuojan rikkomisen. EDPS ...... 24.4.2012 - 2 kommenttia
Google patentoi järjestelmän, joka esittää puheluihin perustuvia mainoksia
Google patentoi järjestelmän, joka esittää puheluihin perustuvia mainoksia
Yhdysvaltain patenttivirasto on hyväksynyt Googlen patenttihakemuksen tekniikalle, jonka avulla yhtiö voi esittää aiempaa kohdistetumpaa mainontaa. ...... 25.3.2012 - 9 kommenttia
Googlen tietosuojakäytäntö ei miellytä oikeuskomissaaria
Googlen tietosuojakäytäntö ei miellytä oikeuskomissaaria
Googlen uusi tietosuojakäytäntö on saanut aikaan paljon kohinaa, jopa viranomais- ja EU-tasolla. Oikeuskomissaari Viviane Redingin näkemyksen ...... 2.3.2012 - 6 kommenttia
EU suunnittelee sakottavansa henkilötietojen leväperäisestä käsittelystä
EU suunnittelee sakottavansa henkilötietojen leväperäisestä käsittelystä
EU suunnittelee säätävänsä tuntuvia sakkorangaistuksia yrityksille, jotka käsittelevät huolimattomasti asiakkaidensa, yhteistyökumppaneidensa ...... 5.12.2011 - 2 kommenttia
EU uudistaa pelisääntöjä käyttäjätietojen tallennuksesta ja käytöstä
EU uudistaa pelisääntöjä käyttäjätietojen tallennuksesta ja käytöstä
EU haluaa luoda koko unionin kattavan uuden tietosuojalainsäädännön, joka korvaisi tällä hetkellä käytössä olevat jäsenmaiden yksittäiset ja ...... 29.11.2011 - 3 kommenttia
Poliisi antaa ohjeistusta henkilötietovuodon uhreille huomenna (päivitetty)
Poliisi antaa ohjeistusta henkilötietovuodon uhreille huomenna (päivitetty)
Keskusrikospoliisi (KRP) on aloittanut rikostutkinnan lauantaina paljastuneen henkilötietovuodon takia. KRP tutkii 16.000 suomalaisen henkilötunnukset ...... 6.11.2011 - 10 kommenttia
16 vinkkiä oman yksityisyyden suojaamiseen netissä
16 vinkkiä oman yksityisyyden suojaamiseen netissä
Internet erinomainen tapa pitää yhteyttä toisiin ihmisiin. Netissä surfatessa tulee kuitenkin väistämättä jättäneeksi jälkiä, jotka voivat tulla ...... 13.10.2011
Facebook tarkkailee uloskirjautuneiden käyttäjiensä web-selailua
Facebook tarkkailee uloskirjautuneiden käyttäjiensä web-selailua
Yhteisöpalvelu Facebook on ollut toistuvasti yksityisyydestä huolissaan olevien hampaissa ja se on saanut jälleen lisää lokaa niskaansa. Teknologiatoimittaja ...... 26.9.2011 - 13 kommenttia
   Aiemmat uutiset  

Viikon kommentoiduimmat uutiset

Unohda high-end-puhelimet – Uusi Galaxy A7 tarjoaa kaiken kohtuu hintaan Unohda high-end-puhelimet – Uusi Galaxy A7 tarjoaa kaiken kohtuu hintaan (20.9.2018 10:32)
Samsungilta päin on kuulunut viestiä strategiamuutoksesta, jossa painopiste siirtyy high-end-puhelimista keskihintaisiin puhelimiin. Esimakua muutoksesta saatiin ehkä jo nyt, sillä korealaisjätti ....
6 kommenttia
WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa (19.9.2018 11:43)
Iltamyöhäsellä sängyssä WhatsAppia hakkaaville on luvassa hyviä uutisia, sillä pikaviestisovellukseen on tulossa tumma Dark Mode -teema. Aktivoinnin jälkeen WhatsAppin värimaailma muuttuu vaaleasta ....
5 kommenttia
Google myöntää peukaloineensa Android-puhelimien asetuksia Google myöntää peukaloineensa Android-puhelimien asetuksia (18.9.2018 13:58)
Google on pahoitellut toimiaan Android-käyttäjien huomattua, että virransäästötila oli puhelimissa aktivoitu käyttäjiltä kysymättä. Virransäästötila säätelee sovellusten toimintaa taustalla. ....
1 kommentti
Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä (19.9.2018 12:57)
Monille opiskelijoille on varmasti tuttu tilanne, kun raportin tai esseen vähimmäispituus ilmoitetaan sivuina ja sanottava alkaa uhkaavasti loppua kesken. Usein ratkaisua etsitään marginaaleista, ....
1 kommentti
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto