AfterDawn logo

Digitoday: Hedman Partners kiemurtelee tietoluovutuspyynnön kanssa – Vei asian KHO:hon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Piratismikirjeiden tehtailijana kunnostautunut asianajotoimisto Hedman Partners on hakenut valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta tapauksessa, jossa piratismikirjeen saanut henkilö vaatii itselleen tietoja, jotka hänestä on tallennettu. Hän on saanut pyynnöstä vain osittaiset tiedot. Asiasta uutisoi Digitoday.

Hedman Partners suostui vain osittaiseen tietoluovutukseen, koska täysi tietoluovutus voisi aiheuttaa haittaa asianajotoimiston liikesuhteiden luottamukselle. Tietoluovutuspyynnön tehnyt Ritva Puolakka ei tyytynyt perusteluihin, vaan valitti asiasta tietosuojavaltuutetulle. Hedman Partners vei vuorostaan asian Helsingin hallinto-oikeuteen, joka asettui Puolakan kannalle. Nyt asiaan yritetään hakea muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Ritva Puolakka sai vuonna 2016 piratismikirjeen, jossa hänen väitettiin levittäneen A Walk Among Tombstones -sarjaa ja Taken 3 -elokuvaa vertaisverkossa. Asian sovittelemiseksi Hedman Partners pyysi 800 euron korvausta. Kirjeiden vastaanottamisen jälkeen Puolakka vaati Hedman Partnersia luovuttamaan tiedot, joita asianajotoimisto on kerännyt hänestä.


Hedman Partners ei suostu toimittamaan tietoja myöskään syyttömyyskorttiin vedoten: jos Puolakka ei olekaan syyllinen, ovat tiedot silloin jonkun muun, eikä asianajotoimisto voi luovuttaa hänelle muiden tietoja.

3 KOMMENTTIA

FRL1/3

Jos Hedman partners väittää näin: "väitettiin levittäneen A Walk Among Tombstones -sarjaa ja Taken 3 -elokuvaa vertaisverkossa. Asian sovittelemiseksi Hedman Partners pyysi 800 euron korvausta." Eikö silloin korvauksen peruste ole se, että Puolakka on syyllinen... ja jos Puolakka ei olekaan syyllinen, niin miksi hänelle on se kirje silloin lähetetty ?

horhhe2/3

Loiset yrittää luistaa noudattamasta lakia.

avthein3/3

Todisteet eli ne tiedot johon vaatimukset perustuvat ovat todellakin tarpeen tai muutoin kyseessä on rikollinen laiton uhkailu ja kiristäminen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT