AfterDawn: IT-alan uutiset

Deittisivusto tietomurron kohteena – miljoonien tiedot paljastuivat

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.5.2015 09:29

Deittisivusto tietomurron kohteena – miljoonien tiedot paljastuivat

Suosittu seuranhakupalvelu Adult FriendFinder (AFF) on joutunut tietomurron kohteeksi, minkä seurauksena noin 3,9 miljoonan käyttäjän henkilökohtaiset tiedot ovat päätyneet vääriin käsiin. Palvelulla on ympäri maailmaa noin 63 miljoonaa käyttäjää.
Channel 4 Newsin mukaan tietoja on vuotanut myös sellaisilta käyttäjiltä, jotka ovat poistaneet tilinsä palvelusta. Vaikka käyttäjä onkin deaktivoinut tilinsä, eivät tiedot ole ilmeisesti hävinneet mihinkään. Vuotaneiden tietojen joukossa on sähköpostiosoitteita, tieto seksuaalisesta suuntautumisesta sekä haetun seuran luonteesta (esim. pettämisseura).

Vuodon uskotaan johtavan myöhemmin kiristyssähköposteihin. Tiedot julkaissut ROR[RG]-nimimerkkiä käyttävä käyttäjä yritti jo kiristää AFF:ltä tiedoilla 100 000 dollaria. Murtautujan mukaan deittipalvelu on velkaa hänen ystävälleen lähes 250 000 dollaria, minkä takia hän päätti toteuttaa murron.
Murron havaitsi jo huhtikuussa Teksquisite.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto