"Piraattien Netflix" saapui myös Androidille

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 15.4.2014 09:24 Kommentteja (21)

"Piraattien Netflix" saapui myös Androidille Kuukausi sitten pienen myrskyn vesilasissa aiheutti Popcorn Time, sovellus joka toi piraattielokuvien katseluun Netflix-tyylistä käyttömukavuutta ja helppoutta. Samaa ideaa noudattaa myös uusi Android-sovellus, Flixtor, joka toimii esikuvansa kaltaisesti.
Flixtor käytännössä tarjoaa Netflix-tyylisen käyttöliittymän torrent-elokuviin, taustalla käytetään Torrent Lookup-palvelua. Elokuvat esitellään kansikuvilla, joita klikkaamalla elokuvaa aletaan lataamaan torrenttina ja elokuvan toisto alkaa heti, kun siitä on latautunut tarpeeksi iso osa toiston mahdollistamiseksi.

Flixtor osaa hakea elokuviin lennosta tekstitykset ja trailerit ja tarjoaa luonnollisesti myös elokuvien käyttäjäarviot, tekijätiedot ja kuvaukset, kuten lailliset -- ja laittomat -- esikuvansakin. Ohjelma käyttää elokuvien toistoon käyttäjän valitsemaa toisto-ohjelmaa, kuten Androidin VLC:tä tai Mx:ää. Chromecast-tukea lupaillaan seuraavaan versioon.


Flixtor Google Play-kaupassa (ilmainen)

EDIT 16:16: Ohjelmahan on lähtökohtaisesti epäeettinen ja vaikkei ohjelma itsessään välttämättä rikokaan lainsäädäntöä, sen käyttäminen on erittäin todennäköisesti laitonta Suomessa (oletusarvoisesti torrent-ohjelmat myös jakavat samaa materiaalia verkkoon, jota kuluttaja itselleen lataa).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

21 kommenttia

115.4.2014 09:33

tälle chromecast -tuki niin vot sano!

215.4.2014 11:04

Haha! Ihan sairas ohjelma jos voi suoraan sanoa! 2min ja... Tosin tälläselle nyt välttämättä tarvetta ole.

"Flixtor osaa hakea elokuviin lennosta tekstitykset." Tätä jäin hieman kumastelemaan?

315.4.2014 11:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
"Flixtor osaa hakea elokuviin lennosta tekstitykset." Tätä jäin hieman kumastelemaan?
Kuten Popcorn Time, tuo hakee .srt:t leffaan OpenSubtitlesistä ja ilmeisesti parista muusta palvelusta, jos ko. torrentissa niitä ei haluamallesi kielelle ole suoraan mukana.

415.4.2014 11:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
"Flixtor osaa hakea elokuviin lennosta tekstitykset." Tätä jäin hieman kumastelemaan?
Kuten Popcorn Time, tuo hakee .srt:t leffaan OpenSubtitlesistä ja ilmeisesti parista muusta palvelusta, jos ko. torrentissa niitä ei haluamallesi kielelle ole suoraan mukana.
Ei vain tainnut ihan android versiosta vielä löytyä ko. ominaisuus?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2014 @ 11:53

515.4.2014 12:41

Koska torrenteilla ladataan vain laillisessa jakelussa olevia linux-distroja, niin mitä leffoja/sarjoja tällä ohjelmalla on tarkoitus katsoa?
Kuvaruutukaappausten perusteella sisältö koostuu 100% laittomasti jaossa olevasta materiaalista.

Ei kai Afterdawn mainostaisi ohjelmaa, jonka käyttö lähes 100% varmuudella rikkoo suomen lakia?

615.4.2014 12:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:
Ei kai Afterdawn mainostaisi ohjelmaa, jonka käyttö lähes 100% varmuudella rikkoo suomen lakia?
Mainostamisen perusdefinition lienee se, että mainostettavan tuotteen takana oleva taho maksaa sille, kuka tuotetta mainostaa :-) Näinhän ei ole, Flixtor ei ole latiakaan meille lähettänyt tästä jutusta.

Me uutisoimme. Ja noudatamme IMHO epävirallisia journalistin eettisiä sääntöjäkin. Tässäkin.

715.4.2014 15:06

Taidan laittaa adblockin takaisin päälle afterdawnia lukiessa. Otin sen jo pois koska halusin tukea teitä. Suosittelen muitakin estämään mainokset afterdawn sivulla. Ei elokuvan tuottajatkaan saa popcorntimeä käyttämällä tuloja niin miksi pitäisi saada tällaisen sivuston mitään mainostuloja mokomaa sovellusta mainostamalla.

815.4.2014 16:04
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:

jonka käyttö lähes 100% varmuudella rikkoo suomen lakia?

Jos noin, niin uutisessa pitäisi mainita että käyttö on laitonta, ilmeisesti myös rangaistavaa.

Sen sijaan uutisessa "mainostetaan" linkkiä mistä ohjelman voi ladata (ilmainen).

Jos esikuvansa kaltainen niin ilmaisuus voi muuttua siihen että Nalle Puh luuri takavarikoidaan ja tulla muutenkin käyttäjälle varsin kalliiksi.

915.4.2014 16:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:

jonka käyttö lähes 100% varmuudella rikkoo suomen lakia?

Jos noin, niin uutisessa pitäisi mainita että käyttö on laitonta, ilmeisesti myös rangaistavaa.

Sen sijaan uutisessa "mainostetaan" linkkiä mistä ohjelman voi ladata (ilmainen).

Jos esikuvansa kaltainen niin ilmaisuus voi muuttua siihen että Nalle Puh luuri takavarikoidaan ja tulla muutenkin käyttäjälle varsin kalliiksi.
Hyvä pointti. Mutta kuten tosiaan aina, kyseessä ei ollut tarkoitus promota mitään softaa, vaan uutisoida softasta, joka on aikalailla satavarmasti ongelmissa lähiaikoina. Kuten uutisoimme TPB:stäkin aina kun Ruotsinmaalla jotain sattuu ja tapahtuu ja silloinkaan ideana ei ole promota TPB:tä. Sama esim. uTorrentin uusien versioiden julkaisujen suhteen, etc.

Enemmän tässä on kyse ehkä siitä, että nämä softat omalta osaltaan tulevat muuttamaan kokonaisen toimialan toimintalogiikkaa pitkässä juoksussa. Kukaan ei tiedä millaiseksi ja sen tapahtumaketjun seuraaminen on äärimmäisen mielenkiintoista.

Samalla tavalla esim. musiikkiteollisuuden murroksen voi aika hyvin plotata aikajanalle pelkästään meidän uutisarkistoa kaivamalla -- miten CD-levyihin pohjautuva malli tuhottiin Napsterin toimesta, digitaaliset lataukset saatiin Applen toimesta isoon lentoon ja miten lopulta maksullinen streamaus korvasi erillisostettavat digitaalisetkin kappaleet. Todennäköisesti Spotifyllekin tulee haastetta uusista liiketoimintamalleista ja piratismista ja senkin mallin tilalle luodaan jotain erilaista, joskus tulevaisuudessa.

Samaa "internet muuttaa maailman"-ajatteluahan näkyy jo muillakin aloilla -- Airbnb ja nyt Suomeenkin tulossa oleva Uber edustavat kenties tässä jotain mielenkiintoista kulmaa.

Samoin, kyllä, välttämättä mainosbannereihin perustuva uutisointi ei ole netissäkään se vakiintuva malli rahoittaa journalismia. Kenties sisältöä luodaan joskus 5v päästä yhdessä mainostajan kanssa -- tai sitten isojen mediatalojen märkä uni, eli maksumuuri, korvaa mainosrahoitteisen mallin pikkuhiljaa kaikkialla. Aika näyttää.

Alkuperäiseen kommenttiin liittyen, lisäämme maininnan ohjelman käytön laillisesta ongelmasta.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1015.4.2014 17:25

Ei ohjelman uutisoinnissa mitään vikaa ole, mutta mielestäni tämä antoi aivan liian positiivisen kuvan ohjelmasta ja liian yksityiskohtaisen kuvauksen sen käytöstä. Muutama hiiren klikkaus ja ohjelman saa asennettua puhelimeen.
Eihän kukaan oikeastaan voi suositella tai neuvoa kyseisen ohjelman käytössä, kun ei sillä periaatteessa ole mitään laillista käyttöä.

Jos ohjelman suosio kasvaa yhtään, niin todennäköisesti tekijänoikeusjärjestöt ovat hyvin nopeasti sen kimpussa. Toivottavasti afterdawn jatkaa asian uutisointia, mutta mielestäni pitää olla hyvin varovainen ettei neuvota liikaa kuinka käytetään ohjelmaa, jolla ei juurikaan ole laillista käyttöä.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat kuin ampiaspesä ja flixtor keppi, jolla sitä tökitään. Siitä ei todennäköisesti seuraa mitään hyvää, mutta ihan mielenkiintoista seurata.

1115.4.2014 17:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FinPhenom:
Taidan laittaa adblockin takaisin päälle afterdawnia lukiessa. Otin sen jo pois koska halusin tukea teitä. Suosittelen muitakin estämään mainokset afterdawn sivulla. Ei elokuvan tuottajatkaan saa popcorntimeä käyttämällä tuloja niin miksi pitäisi saada tällaisen sivuston mitään mainostuloja mokomaa sovellusta mainostamalla.
Voi hellanlettas. Ei asioista uutisointi ole sama asia, kuin jonkin mainostaminen. Ei tietoturvayrityksetkään tai alan ammattilaiset kehota ihmisiä murtautumaan toisten järjestelmiin, vaikka ne aika ajoin kirjoittavatkin uutisia milloin mistäkin aukosta ja usein liittävät mukaan myös koodinpätkän, millä voi kyseistä aukkoa testailla itsekin.

1215.4.2014 17:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FinPhenom:
Taidan laittaa adblockin takaisin päälle afterdawnia lukiessa. Otin sen jo pois koska halusin tukea teitä. Suosittelen muitakin estämään mainokset afterdawn sivulla. Ei elokuvan tuottajatkaan saa popcorntimeä käyttämällä tuloja niin miksi pitäisi saada tällaisen sivuston mitään mainostuloja mokomaa sovellusta mainostamalla.
Ei elokuvatuottajat saa rahaa popcorn-koneistakaan. Eikö niistäkään saa tehdä mielenkiintoisia artikkeleja, koska niidenkään käyttäminen ei suoraan lisää rahaa elokuvatuottajien taskuihin?

1315.4.2014 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:
Ei ohjelman uutisoinnissa mitään vikaa ole, mutta mielestäni tämä antoi aivan liian positiivisen kuvan ohjelmasta ja liian yksityiskohtaisen kuvauksen sen käytöstä. Muutama hiiren klikkaus ja ohjelman saa asennettua puhelimeen.
Eihän kukaan oikeastaan voi suositella tai neuvoa kyseisen ohjelman käytössä, kun ei sillä periaatteessa ole mitään laillista käyttöä.

Täysin samalla tavalla tätä voi käyttää CC tai muiden vapaasti jaossa olevien videoiden streemaamiseen kuin muitakin BT-clientteja. Kannattaa tutustua esim. VODOn tuotoksiin. Tässä on kyse teknologiasta steamata internetistä löytyviä tiedostoja bittorrentilla. Sama pätee mihin tahansa tiedonsiirtoprotokollaan. Kritiikkisi pätee ehkä enemmän piratismin yleisyyteen ja varmaan siihen, että tämä app on screenshoteista päätellen piraateille suunnattu - mikä tekeekin siitä juuri sellaisen, että ihmiset suosittelevat sitä muille :p

edit: vähän muokkasin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2014 @ 18:13

1415.4.2014 18:50

Lainaus:
Täysin samalla tavalla tätä voi käyttää CC tai muiden vapaasti jaossa olevien videoiden streemaamiseen kuin muitakin BT-clientteja

Kyseessä ei ole pelkkä bittorent-clientti vaan ihan täysi palvelu ja asiakas-ohjelma, jonka sisältö koostuu lähes täysin laittomasti jaossa olevasta materiaalista.

Bittorent eikä muutkaan tuntemani tiedonsiirto-protokollat ota kantaa siirrettävän datan sisältöön. Flixtor valikoi sisällökseen elokuvat ja sarjat, joihin sillä ei ole minkäänlaisia tekijänoikeuksia.

Se että palvelun takana olevalla teknologiaa voidaan käyttää myös täysin lailliseen tarkoitukseen ei tee kyseisestä palvelusta laillista.
Oletuksena on, että noudatamme Suomen lakia.

1515.4.2014 19:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:
Lainaus:
Täysin samalla tavalla tätä voi käyttää CC tai muiden vapaasti jaossa olevien videoiden streemaamiseen kuin muitakin BT-clientteja

Kyseessä ei ole pelkkä bittorent-clientti vaan ihan täysi palvelu ja asiakas-ohjelma, jonka sisältö koostuu lähes täysin laittomasti jaossa olevasta materiaalista.

Bittorent eikä muutkaan tuntemani tiedonsiirto-protokollat ota kantaa siirrettävän datan sisältöön. Flixtor valikoi sisällökseen elokuvat ja sarjat, joihin sillä ei ole minkäänlaisia tekijänoikeuksia.

Se että palvelun takana olevalla teknologiaa voidaan käyttää myös täysin lailliseen tarkoitukseen ei tee kyseisestä palvelusta laillista.
Oletuksena on, että noudatamme Suomen lakia.


Tässä kohtaa pitää erottaa palvelu ja applikaatio. Torrent Lookup vaikuttaisi olevan se palvelu ja Flixtor näyttäisi hyödyntävän tämän sisältöä. Torrent Lookup on alhaalla joten en pääse tarkistamaan sen sisältöä tarkemmin; onko kyseessä metahakukone, torrent-hakukone vai torrent-index. Jos tuo appi vain listaa sieltä suositun sisällön etusivulla, niin kyllä se suhteellisen neutraalilta kuulostaa. Tässä tietty mutuna se, ettei minulla ole vuokaaviota applikaatiosta edessäni, mutta tämä nyt pätee meihin molempiin. Eihän sekään ole mahdotonta, että kyseisen sivun tiimi haluaisi nostaa wareksensa suosiota.

Sanoin vain, että teknologisesti neutraaliakin sovellusta voi helposti käyttää tehokkaasti waretukseen. TPB:n 100 suosituinta videota listaava appi ei varmaan sisältäisi kovin paljon CC-kamaa. En yritä kuitenkaan antaa mitään vankkumatonta vapautusta Flixtorille sillä onhan se selvää mihin tätä käytetään :p

Edit. Tässä on aika hyvä esimerkki siitä miten hakukonetta käyttävä BT-clientti on todettu lailliseksi:
http://torrentfreak.com/records-labels-...s-legal-140410/

Yritän vain sanoa, että palvelun ja teknologian kieltämisen raja on erittäin häilyvä. Etenkin kun ylläolevan kaltaiset sovellukset ovat johtaneet jotkut yhtiöt koviin korvauksiin Amerikassa, esim Limewire.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2014 @ 19:32

1615.4.2014 19:14

Linkki liittyy osittain aiheeseen. Viihdeteollisuus on alkanut seuraamaan tarkemmalla silmällä millaisia mobiilisovelluksia sovelluskaupoissa levitetään. Ihmettelen jos Google antaa Flixtorin olla Playssä kovin kauaa.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...iililaitteisiin

1715.4.2014 19:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Linkki liittyy osittain aiheeseen. Viihdeteollisuus on alkanut seuraamaan tarkemmalla silmällä millaisia mobiilisovelluksia sovelluskaupoissa levitetään. Ihmettelen jos Google antaa Flixtorin olla Playssä kovin kauaa.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...iililaitteisiin
Jos paine nousee tarpeeksi kovaksi niin voivat poistaakin. Music Maniac- tai Mp3Skull-sovelluksia ei olla poistettu mihinkään NPD-groupin raportin jälkeenkään, mikä hieman yllätti minut. TPB:n sensuurinkiertotyökalutkin ovat saaneet jäädä. Katsotaan mitä käy...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2014 @ 19:20

1816.4.2014 07:56

Mahtavaa seurata ohjelmistojen kehitystä. Muutama vuosi takaperin ei tällaisesta voinut kuin haaveilla. Toiset ne vaan osaavat kehittää upeita sovelluksia.
Tieto on tehty jaettavaksi, tässä yksi sovellus joka sen mahdollistaa. Kaiken datan tulee olla vapaata. En näe sovelluksen käytössä mitään epäeettistä, toisin kuin artikkelin lisäyksessä sanotaan. Sen sijaan ajastaan jäljessä olevan ja järjettömän lain kanssa voi periaatteessa tulla ongelmia. Mutta Androidillekin saa kyllä VPN-yhteyden, jonka kautta käyttö on turvallista (toki yhteyden tarjoajasta sitten riippuen)
Toivon todella, että Googlella on tarpeeksi isot pallit pitääkseen tämän sovelluksen kaupassaan. On varmaan, että TO-mafian painostus sen poistamiselle tulee olemaan valtava. Tottakai sovellusta voidaan muualla jakaa vaikkei kaupassa olisikaan, mutta näin hieno sovellus ansaitsee siellä todellakin pysyä!

1916.4.2014 10:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Kaiken datan tulee olla vapaata.
Anteeksi nyt vaan, mutta tässä on ehkä typerin ja naiivein kommentti pitkään aikaan. Hyvin pitkään aikaan.

Kaiken datan ei todellakaan tule olla vapaata. Jos olet sitä mieltä, niin haastan sinut jakamaan pankkitietosi ja tunnuslukusi kaikelle kansalle. Hitto, miksi rajoittua siihen. Voit samalla jakaa myös valtaosan rahoistasi sillä nekin ovat pääosin vain dataa.

Jos halutaan ajatella vähän laajemmin, niin eiköhän jaeta vapaasti myös tieto kaikkien meidän poliittisista, seksuaalisista, uskonnollisista jne. suuntaumuksista. Ja julkisen terveydenhuollon rekisterit.

Datan ei todellakaan, missään nimessä kuulu olla itseisarvoisesti vapaata. On dataa, minkä jakaminen tuottaa lisäarvoa niin yksilölle kuin yhteiskunnallekin, joskus jopa ihmiskunnalle ja maailmalle. Mutta suuri osa datasta ei toimi näin.

2017.4.2014 07:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Kaiken datan tulee olla vapaata.
Anteeksi nyt vaan, mutta tässä on ehkä typerin ja naiivein kommentti pitkään aikaan. Hyvin pitkään aikaan.

Kaiken datan ei todellakaan tule olla vapaata. Jos olet sitä mieltä, niin haastan sinut jakamaan pankkitietosi ja tunnuslukusi kaikelle kansalle. Hitto, miksi rajoittua siihen. Voit samalla jakaa myös valtaosan rahoistasi sillä nekin ovat pääosin vain dataa.

Jos halutaan ajatella vähän laajemmin, niin eiköhän jaeta vapaasti myös tieto kaikkien meidän poliittisista, seksuaalisista, uskonnollisista jne. suuntaumuksista. Ja julkisen terveydenhuollon rekisterit.

Datan ei todellakaan, missään nimessä kuulu olla itseisarvoisesti vapaata. On dataa, minkä jakaminen tuottaa lisäarvoa niin yksilölle kuin yhteiskunnallekin, joskus jopa ihmiskunnalle ja maailmalle. Mutta suuri osa datasta ei toimi näin.
Juu, olihan tuo vähän ronskisti sanottu, olen yksityisyyden puolustaja henkeen ja vereen, en todellakaan kannata yksityisen datan jakoa, mutta sen sijaan tuolla kaikella tarkoitan kaikkea, joka ei kenenkään yksityistä tietoa ole. Juurikin kuten elokuvat, musiikki yms. Vielä tärkeämpänä näen hallinnon päätöksissä käytettävän datan avoimuuden. Tai tieteellisen tutkimustiedon. Kaikki tällainen data on oltava vapaasti kopioitavissa. Yksityisyyttä sen sijaan tulee puolustaa loppuun saakka.

2125.4.2014 20:12

Minäpä mainostankin saman tien tätä juttua ja Afterdawnia jakamalla juttua sosiaalisiin medioihin eteenpäin...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto