*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkiteollisuus pelkää: Piratismi ujuttautuu mobiililaitteisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 25.3.2014 13:07 Kommentteja (3)

Musiikkiteollisuus pelkää: Piratismi ujuttautuu mobiililaitteisiin BitTorrent-sivustot ja musiikkiteollisuus taistelevat toisiaan vastaan jatkuvasti, mutta viime vuosina musiikkiteollisuus on alkanut kohdistaa tykkejään uusiin kohteisiin: mobiilisovelluksiin. Niistä saattaa olla muodostumassa jopa torrent-sivustoja suositumpi kanava ladata piraattimusiikkia.
NPD Groupin tutkimuksen mukaan 27 miljoonaa yhdysvaltalaista on käyttänyt mobiilisovellusta ainakin yhden musiikkikappaleen lataamiseen kuluneen vuoden aikana. Suurin osa latauksista arvioidaan kohdistuneen luvattomasti jaossa olevaan sisältöön. NPD arvioi viime syksynä alas ajetulla isoHuntilla olleen 21 miljoonaa käyttäjää.

Musiikkiteollisuutta harmi kohdistuu erityisesti Android-laitteille tarkoitetun Google Play -sovelluskaupan valikoimista löytyvät ohjelmat. Tarjolla on ainakin 250 musiikin lataamiseen tarkoitettu sovellusta. Applella on tarkempi kuri millaisia sovelluksia App Storessa levitetään. Apple on yksi suurimmista digitaalisen musiikin myyjistä.

Google Playn valikoimista haluttaisiin putsata esimerkiksi Music Maniac, mutta Google on toistaiseksi torjunut levy-yhtiöiden vaatimukset. Musiikkiteollisuus haluaisi pitää älypuhelimet ja tabletit "piratismista vapaina", koska ne nähdään musiikkiteollisuuden kasvun kannalta erittäin kriittisinä laitteina.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

125.3.2014 13:33

great, musiikkiteollisuus haluaa että kilpailijat eli myös cc lisenssoitu musiikki potkittaisiin android laitteista. Vit*u mitä paskaa, missä suhteessa music maniac on muuten piraattiohjelma?


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

225.3.2014 14:45

Musiikkipiratismi on laskussa varsinkin kun spotify tuli mainoksia vastaan myös mobiililaitteille.

Eiköhän piraattien katseet ole siirtyneet enemmän leffa ja tv sarja puolelle, jossa elokuvateollisuus tekee samoja virheitä mitä musiikkiteollisuuskin, mutta lääkkeet on samat eli netflixin tapaisiin palveluihin enemmän sisältöä yli maiden rajojen.

327.3.2014 15:50

TO-mafia huutaa sensuuria, haluavat tehdä tiedostonjako-ohjelmista laittomia. Kenen mielestä ei ole kyseenalaista? Applella on erittäin vahvasti tuossa oma lehmä ojassa, toki heillä oikeus valita mitä omassa kaupassaan pitävät. Mutta Androidilta saman vaatiminen on mielestäni äärimmäistä röyhkeyttä. Mitä tuo mafia oikeasti meinaa? Että saavat sanella minkälaisia sovelluksia ihmiset puhelimissaan ympäri maailman käyttävät?
Ei TO-mafia, te ette omista maailmaa, ja niin kauan kuin olen, elän ja hengitän niin ei myöskään tule olemaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
6 kommenttia

Uutisarkisto