*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkiteollisuus pelkää: Piratismi ujuttautuu mobiililaitteisiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 25.3.2014 13:07 Kommentteja (3)

Musiikkiteollisuus pelkää: Piratismi ujuttautuu mobiililaitteisiin BitTorrent-sivustot ja musiikkiteollisuus taistelevat toisiaan vastaan jatkuvasti, mutta viime vuosina musiikkiteollisuus on alkanut kohdistaa tykkejään uusiin kohteisiin: mobiilisovelluksiin. Niistä saattaa olla muodostumassa jopa torrent-sivustoja suositumpi kanava ladata piraattimusiikkia.
NPD Groupin tutkimuksen mukaan 27 miljoonaa yhdysvaltalaista on käyttänyt mobiilisovellusta ainakin yhden musiikkikappaleen lataamiseen kuluneen vuoden aikana. Suurin osa latauksista arvioidaan kohdistuneen luvattomasti jaossa olevaan sisältöön. NPD arvioi viime syksynä alas ajetulla isoHuntilla olleen 21 miljoonaa käyttäjää.

Musiikkiteollisuutta harmi kohdistuu erityisesti Android-laitteille tarkoitetun Google Play -sovelluskaupan valikoimista löytyvät ohjelmat. Tarjolla on ainakin 250 musiikin lataamiseen tarkoitettu sovellusta. Applella on tarkempi kuri millaisia sovelluksia App Storessa levitetään. Apple on yksi suurimmista digitaalisen musiikin myyjistä.

Google Playn valikoimista haluttaisiin putsata esimerkiksi Music Maniac, mutta Google on toistaiseksi torjunut levy-yhtiöiden vaatimukset. Musiikkiteollisuus haluaisi pitää älypuhelimet ja tabletit "piratismista vapaina", koska ne nähdään musiikkiteollisuuden kasvun kannalta erittäin kriittisinä laitteina.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

125.3.2014 13:33

great, musiikkiteollisuus haluaa että kilpailijat eli myös cc lisenssoitu musiikki potkittaisiin android laitteista. Vit*u mitä paskaa, missä suhteessa music maniac on muuten piraattiohjelma?


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

225.3.2014 14:45

Musiikkipiratismi on laskussa varsinkin kun spotify tuli mainoksia vastaan myös mobiililaitteille.

Eiköhän piraattien katseet ole siirtyneet enemmän leffa ja tv sarja puolelle, jossa elokuvateollisuus tekee samoja virheitä mitä musiikkiteollisuuskin, mutta lääkkeet on samat eli netflixin tapaisiin palveluihin enemmän sisältöä yli maiden rajojen.

327.3.2014 15:50

TO-mafia huutaa sensuuria, haluavat tehdä tiedostonjako-ohjelmista laittomia. Kenen mielestä ei ole kyseenalaista? Applella on erittäin vahvasti tuossa oma lehmä ojassa, toki heillä oikeus valita mitä omassa kaupassaan pitävät. Mutta Androidilta saman vaatiminen on mielestäni äärimmäistä röyhkeyttä. Mitä tuo mafia oikeasti meinaa? Että saavat sanella minkälaisia sovelluksia ihmiset puhelimissaan ympäri maailman käyttävät?
Ei TO-mafia, te ette omista maailmaa, ja niin kauan kuin olen, elän ja hengitän niin ei myöskään tule olemaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia
Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin (24.7.2017 11:53)
Snapchat teki itsestään tuhoutuvista viesteistä ehkä yllättäenkin ilmiön, joka on kasvanut itsestään lumipallon lailla. Ominaisuutta ovat muut viestipalvelut lähteneet kiivaasti kopioimaan ja ....
Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa (24.7.2017 11:22)
Suomen Asianajajaliiton alainen valvontalautakunta ja Helsingin hovioikeus ovat antaneet piraattikirjeitä tehtailleelle Hedman Partnersille puhtaat paperit, uutisoi Kauppalehti. Asianajotoimistolle ....
Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa (24.7.2017 10:56)
Ison-Britannian hallitus on ilmoittanut laittavansa liikkeelle aloitteen, joka määräisi tarpeeksi suuret kopterit eli niin sanotut dronet rekisteröitäväksi. Lisäksi koptereiden ohjaajien pitäisi ....

Uutisarkisto