AfterDawn: IT-alan uutiset

TV-maksutarkastajien sumutus entistä helpompaa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 14.6.2008 15:10 Kommentteja (48)

TV-maksutarkastajien sumutus entistä helpompaa Ennen televisiomaksutarkastajia pystyi jekuttamaan piilottamalla television, mutta nykyään tarkastajien sumutus käy astetta helpommin, kertoo Kaleva verkkosivuillaan.
Koska nykyään, niin taivaalta kuin kaapelistakaan, ei löydy analogisia televisiolähetyksiä, ei analogisen television omistaminen käy enää televisiomaksun perimisen perusteeksi. Asian varmisti Kalevalle televisiomaksujohtaja Anssi Laakso Viestintävirastosta.

"Televisiolupaa ei tarvitse maksaa vanhasta televisiosta, jos sillä ei voi katsoa digitaalisia lähetyksiä", Laakso tietää. Hän muistuttaa kuitenkin, että tällaisessa tapauksessa televisiomaksutarkastajan on kuitenkin ohjekirjan mukaan varmistettava, että kyseisellä laitteistolla ei todellakaan ole mahdollisuutta vastaanottaa digitaalisia televisiolähetyksiä.

"Tarkastajia on koulutettu hallitsemaan eri laitteita, mutta tarkastukset perustuvat edelleen ihmisten rehellisyyteen", Laakso rauhoittelee. "TV-maksutarkastajalla ei ole oikeutta tulla kotiin, mutta tarkastaja voi käydä kotona asiakkaan suostumuksella", kerrotaan asiasta TV-maksun kotisivuilla usein kysyttyjen kysymysten vastauksissa.

Digiaikaan siirtymisen kerrotaan lisänneen tarkastajien työtä. TV-maksuja on irtisanottu ennätysmäärä ja tarkastettavia talouksia riittää.

"Lupamaksu täytyy maksaa takautuvasti kaksinkertaisena enintään vuoden ajalta, jolloin siitä kertyy 430 euroa. Lisäksi maksettavaksi tulee 100 euron tarkastusmaksu", Laakso pelottelee Kalevalle.

Mikäli luvattomasta televisionkatselusta jää kiinni, maksettavaa voi tulla siis jopa 530 euroa. On kuitenkin täysin luvallista ostaa esimerkiksi uusi LCD-televisio, josta löytyy vain analoginen viritin ja käyttää sitä vaikkapa HTPC:n (Home Theatre PC) jatkeena nettivideoita katsellen.

Edellinen Seuraava  

48 kommenttia

114.6.2008 17:04

Mikähän hiton idea tälläkin uutisella oikein on?

Siis sekö on sumuttamista, kun omistan analogisen TV:n ja ei tarvitse maksaa lupaa, koska ei näy mitään?
Onhan se maksamisvelvoite kuitenkin, jos on jokin muu vastaanotin, jolla pystyy vastaanottamaan digitaalista lähetystä.

""Televisiolupaa ei tarvitse maksaa vanhasta televisiosta, jos sillä ei voi katsoa digitaalisia lähetyksiä", Laakso tietää."

Että on Laakso nyt ollakseen.

214.6.2008 17:45

Taitaa olla jo loman paikka malagantilla :) Tuntuu että uutinen on kirjoitettu ihan vaan lämpimikseen..

Ja pitäähän analogisestakin maksaa jos sillä on mahdollisuus nähdä vaikka joku kanava. Vaikka ohjelmaa lähetettäisiinkiin ulkomailta pitää lupa maksaa suomeen.. Eli sumuttaminen voi olla hieman hankalampaa rajojen läheisyydessä.

314.6.2008 19:01

Tämä tietäjä tarkoitti sitä mikä oli jo jossain uutisessa,että jos digiboxia ei näy missään,niin ei sillä voi mitään vastaanottaa.Eli jos boxi sattuu olemaan juuri kadoksissa kun tarkastaja tulee nuuskimaan.

414.6.2008 19:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:
Tämä tietäjä tarkoitti sitä mikä oli jo jossain uutisessa,että jos digiboxia ei näy missään,niin ei sillä voi mitään vastaanottaa.Eli jos boxi sattuu olemaan juuri kadoksissa kun tarkastaja tulee nuuskimaan.
Tai sitten ei päästä sitä sisälle ollenkaa "ei oo aikaa, heippa"

514.6.2008 20:29

Entäs jos ei ihan oikeestikaan oo sitä digiboksia? Vähän tuntuu siltä että automaattisesti leimataan valehtelijaksi ja boksin piilottelijaksi jos ei edes halua eikä ehdi katella telkkaria...

614.6.2008 21:48

Hienoa tässä on vielä se, että itse kun ostin Samsungin lcd töllön ei silloin ollut saatavilla dvb-c viritintä töllössä ja kun asun kaapelitaloudessa en voi katsoa sillä digilähetyksiä ilman erillistä boxia. Tähän ilmeisesti pätee täysin sama asia. Nykyään alkaa olemaan aika monessa töllössä sekä t että c viritin ei tietenkään kaikissa.

715.6.2008 18:26
sympton
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti creativeb:
Hienoa tässä on vielä se, että itse kun ostin Samsungin lcd töllön ei silloin ollut saatavilla dvb-c viritintä töllössä ja kun asun kaapelitaloudessa en voi katsoa sillä digilähetyksiä ilman erillistä boxia. Tähän ilmeisesti pätee täysin sama asia. Nykyään alkaa olemaan aika monessa töllössä sekä t että c viritin ei tietenkään kaikissa.
Sinulla on töllössä viritin joten sillä voi katsoa --> maksat :) Kyllä kaapelitalouksissakin -T toimii, kunhan antennin hommaa.

815.6.2008 19:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FM7:
Entäs jos ei ihan oikeestikaan oo sitä digiboksia? Vähän tuntuu siltä että automaattisesti leimataan valehtelijaksi ja boksin piilottelijaksi jos ei edes halua eikä ehdi katella telkkaria...
Mulla ei ole boxia,eikä sellaista antennia millä jotain näkis.Ei ole tullut hankittua kun ohjelmien kanssa sähläillään jatkuvasti.Sateliittia olen ajatellut,mutta minusta se on väärin jos vielä joutuu maksaamaan katseluluvankin vaikka maksukanavat jo maksavatkin ihan tarpeeksi.Jos siinä saa sivussa ylen ilmaiset kanavat ,niin tulisikohan niitä mössöjä katseltua.Jos ostaa jonkin sateliittijutun ja maksaa,niin samallahan siinä maksaa niistä ylen kanavistakin sillä ei pelkällä lautasella pitkälle mennä.

915.6.2008 20:21
sympton
Inactive

Tv-lupamaksuhan on maksu televisioverkon käytöstä, ei niinkään ylen kanavien käytöstä. Jostain syystä tämä maksu ei mene televisioverkon ylläpitoon tai uudistamiseen (lue: HD-lähetykset) vaan pääasiassa ylen ohjelmien rahoittamiseen.

1015.6.2008 20:37

YLE rahoittaa toimintansa tv-lupamaksuilla, maikkari ja nelonen mainoksilla. Valitettavasti raha vie ja ohjelmat ovat jälkimmäisillä parempia. Mutta mainokset alkavat jo vituttaa, ketä kiinnostaa kymmenettä kertaa kuinka tahrat ovat hyvästä ja danone actimel parantaa ruansulatusta??

1115.6.2008 20:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti makinee:
YLE rahoittaa toimintansa tv-lupamaksuilla, maikkari ja nelonen mainoksilla. Valitettavasti raha vie ja ohjelmat ovat jälkimmäisillä parempia. Mutta mainokset alkavat jo vituttaa, ketä kiinnostaa kymmenettä kertaa kuinka tahrat ovat hyvästä ja danone actimel parantaa ruansulatusta??
Ja tätä varten meillä on tallentavat digiboksit.

1215.6.2008 20:49

tupla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.6.2008 @ 20:50

1316.6.2008 5:00

Tätä varten telkkaa katsotaankin tietokoneella. Mainoskatko -> nettiselain.

1416.6.2008 5:54

Joo niistä mainoksista joutuu maksamaan,eikä niitä voi kieltää kuin postissa(ei mainoksia-kiitos!)Rahoitus on tietenkin saatava,mutta jos maksaa kanavapaketista,niin silloin mainokset out.On se lupanuuskijan hommakin turhauttavaa,kun tietää että osa jengistä yrittää piilotella boxeja palttoon taskuun.Ei sekään uskottavalta tunnu jos on katolla kahden metrin harava ja selittää että vaimo siellä pyykkiä kuivattaa.Mitä nyt vähän hankalassa paikassa on mutta kun en parempaa paikkaa sille kuivaustelineelle keksinyt.

1516.6.2008 11:36

Joo eihän sitä hyypiötä kotiin sisälle tarvii päästää tai sitte vaa piilottaa boxin;). Tuli vaa mielee että tarkastaakohan noi mukamas myös koneet, koska niissähän voi myös olla digiviritin. Mun mielestä vähä turhaa että jos kattoo vaan sateliitti lähetyksii ulkomailta ja esim. pelaa tv:ssä ni pitäs maksaa lupamaksu, koska sehän koostuu(niinku joku jo mainitsikin) YLEn mainoksettomasta ohjelmatarjonnasta. Toisaalta kyllä mä ainaki kattoisin mielummin mainokset ku maksaisin joku 500€ vuodessa(tai 100€, oli mikä oli)...

1616.6.2008 13:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FerrariHX:
Joo eihän sitä hyypiötä kotiin sisälle tarvii päästää tai sitte vaa piilottaa boxin;). Tuli vaa mielee että tarkastaakohan noi mukamas myös koneet, koska niissähän voi myös olla digiviritin. Mun mielestä vähä turhaa että jos kattoo vaan sateliitti lähetyksii ulkomailta ja esim. pelaa tv:ssä ni pitäs maksaa lupamaksu, koska sehän koostuu(niinku joku jo mainitsikin) YLEn mainoksettomasta ohjelmatarjonnasta. Toisaalta kyllä mä ainaki kattoisin mielummin mainokset ku maksaisin joku 500€ vuodessa(tai 100€, oli mikä oli)...
Edelleenkin, TV-maksu ei ole ohjelmamaksu. Se on maksu ylipäätään TV-verkon käytöstä ja samalla rahoittaa Ylen ohjelmiakin. Ei epäsuorasti rahoitat MYÖSKIN maksullisia kanavia tuolla maksulla.

1716.6.2008 15:20

Tää on täysin verrannollinen siihen että miksi maksaa pelistä/leffasta kun sen saa ilmaiseksi. Miksi siis maksaa TV:maksua? Kummassakin kiinnijääminen on olematon. Se on sitten eriasia jos on tietämätön/"kunnon kansalainen".

1816.6.2008 16:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rmCowboy:
Tää on täysin verrannollinen siihen että miksi maksaa pelistä/leffasta kun sen saa ilmaiseksi. Miksi siis maksaa TV:maksua? Kummassakin kiinnijääminen on olematon. Se on sitten eriasia jos on tietämätön/"kunnon kansalainen".

Olen vähän tietämätön(tyhmä).Olenko silti YLEN kanssa aviossa,vaikka ostaisin palvelun vaikka Viasatilta.Mitä se ylelle kuuluu jos muhinoi muiden kanssa eikä lykkää nenäänsä sen hameen alle.Jos ylen kanavat tulevat valitsemassani paketissa mukana niin minkäs minä sille voin.Esim.Jos mulla on netti vaikka elisalta niin en minä mitään almuja varmaankaan Soneralle jouru maksamaan.Joka paikassa sitä näyttää olevan kaikenlaisia puliveivareita vetämässä välistä...kele sanon.

1916.6.2008 19:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rmCowboy:
Tää on täysin verrannollinen siihen että miksi maksaa pelistä/leffasta kun sen saa ilmaiseksi. Miksi siis maksaa TV:maksua? Kummassakin kiinnijääminen on olematon. Se on sitten eriasia jos on tietämätön/"kunnon kansalainen".
Oon ihan samaa mieltä.

2016.6.2008 22:06

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rmCowboy:
Tää on täysin verrannollinen siihen että miksi maksaa pelistä/leffasta kun sen saa ilmaiseksi. Miksi siis maksaa TV:maksua? Kummassakin kiinnijääminen on olematon. Se on sitten eriasia jos on tietämätön/"kunnon kansalainen".
Oon ihan samaa mieltä.
Onko jollain vainua koska sitä HDTV,tä aletaan esittelemään ja mitä siinä taas tarvitaan.Kuinka kauan kuin se saattaa tulla ajankohtaiseksi.Mitkähän boxit ja niksit siinä tarvitaan.Hinta on ainakin varmaan alussa pilvissä jos riittääkään ?

2117.6.2008 8:46
Highbeam
Inactive

Yle voisi laittaa rohkeasti maksukortin taakse omat kanavansa ja ihmiset voi sitten ostaa kortin ken tahtovat kyseisiä kanavia katsoa.

2217.6.2008 11:43

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rmCowboy:
Tää on täysin verrannollinen siihen että miksi maksaa pelistä/leffasta kun sen saa ilmaiseksi. Miksi siis maksaa TV:maksua? Kummassakin kiinnijääminen on olematon. Se on sitten eriasia jos on tietämätön/"kunnon kansalainen".
Oon ihan samaa mieltä.
Onko jollain vainua koska sitä HDTV,tä aletaan esittelemään ja mitä siinä taas tarvitaan.Kuinka kauan kuin se saattaa tulla ajankohtaiseksi.Mitkähän boxit ja niksit siinä tarvitaan.Hinta on ainakin varmaan alussa pilvissä jos riittääkään ?
CANAL+ lähettää jo, Nelonen lähettää kaapelissa hd-resoluutioon skaalattua SD kuvaa ja YLE lähettää olympialaiset HDna, eli aletaan varmaan olla siinä kynnyksellä.

Tarvitset tietysti HD-telkkarin tai tykin,
sekä joko hd-digiboksin tai dvb-kortin tietokoneellesi. Kortissa voi olla itsessään hd-purku, tai sitten voit hoitaa sen prosessorin tai näytönohjaimen avulla.

Suosittelen itse pc:tä digikortin kanssa, mutta HD-digiboksin saat ainakin canal+:n mukana tai tilaamalla saunalahdelta saunavision.

2317.6.2008 13:23

CANAL+ lähettää jo, Nelonen lähettää kaapelissa hd-resoluutioon skaalattua SD kuvaa ja YLE lähettää olympialaiset HDna, eli aletaan varmaan olla siinä kynnyksellä.

Tarvitset tietysti HD-telkkarin tai tykin,
sekä joko hd-digiboksin tai dvb-kortin tietokoneellesi. Kortissa voi olla itsessään hd-purku, tai sitten voit hoitaa sen prosessorin tai näytönohjaimen avulla.

Suosittelen itse pc:tä digikortin kanssa, mutta HD-digiboksin saat ainakin canal+:n mukana tai tilaamalla saunalahdelta saunavision.


Hyvä neuvo,taidan kääntyä tietokoneen puoleen,mitä niitä vempeleitä koko kämmppä täyteen,sillä tietsikalla on myös paljon muutakin käyttöä.Kiitos neuvoista.

2417.6.2008 19:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Highbeam:
Yle voisi laittaa rohkeasti maksukortin taakse omat kanavansa ja ihmiset voi sitten ostaa kortin ken tahtovat kyseisiä kanavia katsoa.
Ehkäpä on pieni pelko p*****ssä ettei niitä haluais sittenkään niin kovin moni katsoa...

2517.6.2008 20:08

[
Ehkäpä on pieni pelko p*****ssä ettei niitä haluais sittenkään niin kovin moni katsoa...Niin varmaan kävisi ettei kukaan maksaisi ylen tarjonnasta,siinäpä vasta ylelle ongelma,mistä rahat palkkoihin ja työt loppu.Olisi kyllä hyvä nähdä montako korttia lunastetaan ylen kanaville.Tulos voisi olla paha järkytys YLEN johdolle.En tiedä mutta kokeilla voisi.

2617.6.2008 22:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:

Niin varmaan kävisi ettei kukaan maksaisi ylen tarjonnasta,siinäpä vasta ylelle ongelma,mistä rahat palkkoihin ja työt loppu.Olisi kyllä hyvä nähdä montako korttia lunastetaan ylen kanaville.Tulos voisi olla paha järkytys YLEN johdolle.En tiedä mutta kokeilla voisi.
Jep, ja samaten muillekkin kanaville, onhan se TV-maksu edelleenkin maksu TV-verkon käytöstä, eikä pelkästään ohjelmamaksu.

Joten edelleenkin, lukekaa tenavat ensin mistä kirjoitatte.

2717.6.2008 22:52
Highbeam
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:

Niin varmaan kävisi ettei kukaan maksaisi ylen tarjonnasta,siinäpä vasta ylelle ongelma,mistä rahat palkkoihin ja työt loppu.Olisi kyllä hyvä nähdä montako korttia lunastetaan ylen kanaville.Tulos voisi olla paha järkytys YLEN johdolle.En tiedä mutta kokeilla voisi.
Jep, ja samaten muillekkin kanaville, onhan se TV-maksu edelleenkin maksu TV-verkon käytöstä, eikä pelkästään ohjelmamaksu.

Joten edelleenkin, lukekaa tenavat ensin mistä kirjoitatte.
Ja silti rahat menee ylen tiskiin ja digita korjaa sitten kaikki ongelmat meidän muista verorahoista... Tiedä sitten niistä tenavista. :)

2817.6.2008 23:21

Lainaus:

Ja silti rahat menee ylen tiskiin ja digita korjaa sitten kaikki ongelmat meidän muista verorahoista... Tiedä sitten niistä tenavista. :)
Yle on Digitan asiakas (tosin omistaa marginaali osuuden osakkeista), jolta se vuokraa verkon. Digita ylläpitää verkkoa siis Ylen rahoituksella. Sitten muut kanavat käyttää Ylen vuokraamaa verkkoa korvausta vastaan

Kannattaa nyt ihan oikeasti vaan tiedostaa mistä kirjoittaa.

2918.6.2008 6:03

Yle on Digitan asiakas (tosin omistaa marginaali osuuden osakkeista), jolta se vuokraa verkon. Digita ylläpitää verkkoa siis Ylen rahoituksella. Sitten muut kanavat käyttää Ylen vuokraamaa verkkoa korvausta vastaan

Miksiköhän Yle meni myymään Digitan,Ranskalaisetja muut sijoittajat omistavat sen ja jäljet visiin johtaa paratiisisaariin.Eikö olisi ollut hyvä pitää firma itsellä miltä ostaa palvelut.Ongelma on myös että näin kilpailun aikakaudella Digitalla on täysi monopoli.Omistajille hyvä sijoitus,kun saivat heti yksinoikeuden Suomen digisekoiluun ja pystyvät jatkuvasti rahastamaan.Firma voi ihan hyvin tahallaan pitää määrätyn määrän häiriöitä ja katveita,sillä kyllä Kanavat auliisti maksavat pienistä säädöistä että kuva jotenkin näkyisi kaikilla.

3018.6.2008 8:34
Highbeam
Inactive

Lainaus:
Lainaus:

Ja silti rahat menee ylen tiskiin ja digita korjaa sitten kaikki ongelmat meidän muista verorahoista... Tiedä sitten niistä tenavista. :)
Yle on Digitan asiakas (tosin omistaa marginaali osuuden osakkeista), jolta se vuokraa verkon. Digita ylläpitää verkkoa siis Ylen rahoituksella. Sitten muut kanavat käyttää Ylen vuokraamaa verkkoa korvausta vastaan

Kannattaa nyt ihan oikeasti vaan tiedostaa mistä kirjoittaa.
Samoin on myös MTV3 ja nelonen. Kaikki maksavat luvasta lähettää verkossa. Mainoskanavat maksavat mainostuloilla tuota ja yle tv-luvalla+mobiilipeleillä yms. joten digita ei pyöri ylen rahoilla. Surullinen totuus, mutta näin olen itse yleltä kuullut. Siispä lupaa voisi myös mainoskanavat periä vastaavasti, mutta eivät siihen alennu.

3118.6.2008 8:42

Lainaus:

Samoin on myös MTV3 ja nelonen. Kaikki maksavat luvasta lähettää verkossa. Mainoskanavat maksavat mainostuloilla tuota ja yle tv-luvalla+mobiilipeleillä yms. joten digita ei pyöri ylen rahoilla. Surullinen totuus, mutta näin olen itse yleltä kuullut. Siispä lupaa voisi myös mainoskanavat periä vastaavasti, mutta eivät siihen alennu.
Aasia tietysti on monia, mutta...

Ei ketään olekkaan väittänyt, että Digita pyörisi Ylen rahoilla. Onhan Digitalla muutakin toimintaa kuin TV-verkko Suomessa. :DDD

Mutta se nyt menee niin, että Yle on Digitan asiakas ja muut kanavat Ylen asiakkaita maksamalla toimintalupaa. Eli siis JOO, Yle ei pyöri pelkästään lupamaksuilla, eikä sitä kukaan ole väittänytkään.

@mobbyhall

Se myi yksinkertaisesti siksi, että rahoitti sillä siirtymisen Digitaalisuuteen. Ennenhän se vasta monopolia olikin, kun Yle ihan oikeasti jopa omisti koko verkon. Toisaalta Yle omistaa osakkeen plus hallituksen paikan Digitassa.

3218.6.2008 8:54
Highbeam
Inactive

Lainaus:
Lainaus:

Samoin on myös MTV3 ja nelonen. Kaikki maksavat luvasta lähettää verkossa. Mainoskanavat maksavat mainostuloilla tuota ja yle tv-luvalla+mobiilipeleillä yms. joten digita ei pyöri ylen rahoilla. Surullinen totuus, mutta näin olen itse yleltä kuullut. Siispä lupaa voisi myös mainoskanavat periä vastaavasti, mutta eivät siihen alennu.
Aasia tietysti on monia, mutta...

Ei ketään olekkaan väittänyt, että Digita pyörisi Ylen rahoilla. Onhan Digitalla muutakin toimintaa kuin TV-verkko Suomessa. :DDD

Mutta se nyt menee niin, että Yle on Digitan asiakas ja muut kanavat Ylen asiakkaita maksamalla toimintalupaa. Eli siis JOO, Yle ei pyöri pelkästään lupamaksuilla, eikä sitä kukaan ole väittänytkään.

@mobbyhall

Se myi yksinkertaisesti siksi, että rahoitti sillä siirtymisen Digitaalisuuteen. Ennenhän se vasta monopolia olikin, kun Yle ihan oikeasti jopa omisti koko verkon. Toisaalta Yle omistaa osakkeen plus hallituksen paikan Digitassa.
Kiitos tiedosta. En tarkoittanut kommenttejani kinasteluksi vaan ihan oman tietoni jakamiseksi. Jatketaan samaa rataa.

3318.6.2008 9:32

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti creativeb:
Hienoa tässä on vielä se, että itse kun ostin Samsungin lcd töllön ei silloin ollut saatavilla dvb-c viritintä töllössä ja kun asun kaapelitaloudessa en voi katsoa sillä digilähetyksiä ilman erillistä boxia. Tähän ilmeisesti pätee täysin sama asia. Nykyään alkaa olemaan aika monessa töllössä sekä t että c viritin ei tietenkään kaikissa.
Sinulla on töllössä viritin joten sillä voi katsoa --> maksat :) Kyllä kaapelitalouksissakin -T toimii, kunhan antennin hommaa.

Ja esimerkiksi Welhon verkossa näkyy peruskanavat myös DVB-T virittimellä.

3418.6.2008 9:37

Lainaus:

Kiitos tiedosta. En tarkoittanut kommenttejani kinasteluksi vaan ihan oman tietoni jakamiseksi. Jatketaan samaa rataa.
Niin, minua vain häiritsee tässä keskustelussa se, että kaikki tieto löytyy vaikka internetistä. Eikä siinä mitään, jos ei ylipäätään hae tietoa, mutta olen huomannut, että esim. nyt Yleä arvostelevissa ihmisissä on niitä, jotka tuntuu hakevan hyvin tietoa internetissä silloin, kuin se eniten omaa mielipidettä puolustaa. Mut ans kattoo jos tieto ei olekkaan tyydyttävää, niin sillon ollaan niin tyhmä niin tyhmää ja viskotaan ilmoille mitä sattuu.

Ylipäätän tätäkään keskustelua ei olisi tarvinnut käydä jos esim. sinä olisit lukenut pelkästään tämän sivuston aiempia keskusteluja aiheesta tai hakenut muualta tietoa.

3518.6.2008 13:22

[Mutta se nyt menee niin, että Yle on Digitan asiakas ja muut kanavat Ylen asiakkaita maksamalla toimintalupaa. Eli siis JOO, Yle ei pyöri pelkästään lupamaksuilla, eikä sitä kukaan ole väittänytkään.

@mobbyhall

Se myi yksinkertaisesti siksi, että rahoitti sillä siirtymisen Digitaalisuuteen. Ennenhän se vasta monopolia olikin, kun Yle ihan oikeasti jopa omisti koko verkon. Toisaalta Yle omistaa osakkeen plus hallituksen paikan Digitassa.Käytännössä YLE omistaa nytkin verkon,vain Digita operoi ylen verkossa yksin eikä ole kilpailua.Digitan toimilupa menee katkolle ja silloin on Viestintäministeriön mukaan asia uudelleen tarkastelussa.Ylen ja digitan sopimuksessa on ehto(herrasmiessopimus tuottaa palveluja kustannusvastaavuudella.Digita on laskuttanut joka lähettimestä ja täytelähettimestä MTV3,ja nelosta kuin yleäkin.Sopimus on sinänsä digitan kannalta hyvä ettei sillä ole mitään työtakuuta,Tarkoittaa että jos on tehty yksi täytelähetin lisää vaikka MTV3,sen kanaville,jos ei vieläkään kuva näy toivotulla tavalla niin uusi hienosäätö taas ja uusi lasku kolmoselle.Silloin kuin digisiirtymä tapahtui 1/9-2007 Digitalla oli kaikki levällään kuin jokisen eväät.Todellisuudessa informointi oli väärää,kun väitettiin että vanha antenni käy,kun se ei ole 10 vuotta vanhempi.Todellisuudessa asiakkaat ovat tehneet verkon testaustyön kalliilla hinnalla,mikä olisi kuulunt Digitan hommiin.Sitten kuvaan astuivat antenniasentajat ja jopa uudehkot antennit lähtivät roskiin vaikka olivat vaatimukset täyttäviä.Asiassa oli huvittavinta kun kun alkoi digiboxi ralli ja YLE julkaisi mustan listan ei toimivista boxeista ja kauppa kävi hyvin.Totuus on se että harvasta boxista vika löytyi,tai antennista.Suurin syy oli taas lähettimissä.Että viitsitään tehdä sähköisiä näkyyvyys karttoja joiden tieto oli suurelta osin arvailua.Aivan samoin on @450langatonlaajakaista.Jos asiakas tiedusteli lähimmän tukiaseman sijaintia niin Digitasta vastattiin että turvallisuus syistä sitä ei voi paljastaa.Pitäähän asiakkaan tietää mihin antennin suuntaa.Verkko rakennettiin ensin suurimpiin kaupunkeihin,missä saa kiinteän yhteyden halvalla ja vasta sitten muualle.Vaikka 3g on kuin katkojan kärjet,kipinä tulee ja ei tule.Sellainen on Suomalainen tietoyhteiskunta.Pyöräkin myydään nelikulmaisena.

3618.6.2008 13:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:

Käytännössä YLE omistaa nytkin verkon,vain Digita operoi ylen verkossa yksin eikä ole kilpailua.Digitan toimilupa menee katkolle ja silloin on Viestintäministeriön mukaan asia uudelleen tarkastelussa.Ylen ja digitan sopimuksessa on ehto(herrasmiessopimus tuottaa palveluja kustannusvastaavuudella.Digita on laskuttanut joka lähettimestä ja täytelähettimestä MTV3,ja nelosta kuin yleäkin.Sopimus on sinänsä digitan kannalta hyvä ettei sillä ole mitään työtakuuta,Tarkoittaa että jos on tehty yksi täytelähetin lisää vaikka MTV3,sen kanaville,jos ei vieläkään kuva näy toivotulla tavalla niin uusi hienosäätö taas ja uusi lasku kolmoselle.Silloin kuin digisiirtymä tapahtui 1/9-2007 Digitalla oli kaikki levällään kuin jokisen eväät.Todellisuudessa informointi oli väärää,kun väitettiin että vanha antenni käy,kun se ei ole 10 vuotta vanhempi.Todellisuudessa asiakkaat ovat tehneet verkon testaustyön kalliilla hinnalla,mikä olisi kuulunt Digitan hommiin.Sitten kuvaan astuivat antenniasentajat ja jopa uudehkot antennit lähtivät roskiin vaikka olivat vaatimukset täyttäviä.Asiassa oli huvittavinta kun kun alkoi digiboxi ralli ja YLE julkaisi mustan listan ei toimivista boxeista ja kauppa kävi hyvin.Totuus on se että harvasta boxista vika löytyi,tai antennista.Suurin syy oli taas lähettimissä.Että viitsitään tehdä sähköisiä näkyyvyys karttoja joiden tieto oli suurelta osin arvailua.Aivan samoin on @450langatonlaajakaista.Jos asiakas tiedusteli lähimmän tukiaseman sijaintia niin Digitasta vastattiin että turvallisuus syistä sitä ei voi paljastaa.Pitäähän asiakkaan tietää mihin antennin suuntaa.Verkko rakennettiin ensin suurimpiin kaupunkeihin,missä saa kiinteän yhteyden halvalla ja vasta sitten muualle.Vaikka 3g on kuin katkojan kärjet,kipinä tulee ja ei tule.Sellainen on Suomalainen tietoyhteiskunta.Pyöräkin myydään nelikulmaisena.
Tulee taas niin paskapuhetta, ettei mitään rajaa. Vai että käytännössä? :DD

Digitan omistaa ranskalainen yritys PISTE. Ylellä on YKSI osake. Noh onhan se tietty käytännön omistamista sekin. Onhan tuo juttusi jo lopussakin alun kumoavaa.

...ja tietysti verkkoa aloitetaan jostain ja yleensä se on juuri asukastiheydeltään suurimmat alueet. Onhan se ihan luonnollista.

Ainiin, Suomessa tuo "Digibox-ralli" nyt on ollut melko pientä, kun ottaa huomioon monen muun maan "rallit". Asiasta on täälläkin kirjoiteltu aiemmin, mutta ainiin. Sitähän ollaan toki niin tyhmää niin tyhmää, kun tieto lisääkin tässä(kin) tapauksessa tuskaa.

Piti vielä lisätä, että vikahan ei usemmiten ollutkaan itse antennissa, vaan vahvistimessa. Antenneja on monenlaisia, mutta useimmiten juuri se ihan perusantenni kelpaa tänhetkisten digilähetysten vastaanottoon taajuuksien puolesta. Meinaan olen ollut antennikaupassa ja asiaa tiedustellut ja tutkinut. Riittäähän siihen vatsaanottoon vaikka henkari (metalli), jos ollaan kyllin liki lähetintä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.6.2008 @ 14:04

3718.6.2008 23:50

Ottakaa muuten huomioon että YLEn on lain mukaan oltava olemassa, eli se ei "kaadu" vaikka kaikki lopettaisivat luvan maksamisen, rahat otettaisiin todennäköisesti verorahoista.

3819.6.2008 20:48

Ovat aloittaneet taas soittokierroksen, kun itselle ja parille tutulle tuli puhelu tarkastajalta? Ei tullut kauppoja tälläkään kertaa.

3919.6.2008 22:10

Kaikki eivät asu lähettimen vieressä.Nyt tarvitaan 10m Masto,matkaa lähimpään lähettimeen n.30 km.Lähetin on yli 300m korkean maston huipussa.Antennin suuntaus on millintarkkaa puuhaa.Antennivahvistimet ovat tehokkaimmat mitä saa.Monta tyyppiä antenniasentaja kokeili.Mittasi ja mittasi eikä itsekkään uskonut missä vika mahtaa olla.tammikuussa kokeilin huvikseni yhtä heikkoa antennia kun sattui jäämään käteen n.2 m korkeudessa,kuva ihan ok.Käännellä sai 30 astetta,silti ok.Digita väitti että minulla on laitteissa vika.3-4 rutinaa Yleen ilmeisesti vaikutti asiaan.Ilmoitin että lupaa en maksa ennen kuin ne kanavakimput näkyvät mitkä kartassa mainitaan.Lupamaksut pitäisi ottaa niilta jotka katsovat tv,tä.Siis ei verovaroista. Kortin voisi ostaa vaikka viikoksi ja jos ohjelmat miellytä niin ei osta lisää aikaa.Ei mitään luoien irtisanomisia ja uudelleen avaamisia.Aina kun kortissa on saldoa niin telkku aukeaa.

4020.6.2008 1:27

Värikäs keskustelu.

Kertokaas sitten viisaammat, mitä perusteita tv-luvan maksuun on siinä, kun vastaanottaa tv-ohjelmansa satelliitista? Silloinhan ei käytetä Ylen/Digitan verkkoa? Tällähetkellä odotan, että satelliittioperaattoreit jättäisivät Ylen kanavat valinnaiseksi.
Ja tv-lupani maksan, jottei omassa kotonaan tarvi pelätä yllättävää ovikellon soittoa. ;)

4120.6.2008 1:28

Niin kai sat-jakelussakin käytetään Ylen/Digitan verkkoa lähettävässä päässä, mutta onko tv-maksuperusteita enään, jos kotimaiset kanavat jäisi kokonaan pois?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.6.2008 @ 01:30

4220.6.2008 10:58

Minulla ja varmaan muillakin on ajatus että ei sitä missään kaupassakaan maksa leivästä jos pelkästään haluaa maitoa.Eli ei maksa sellaisesta tuotteesta mitä ei halua.Tässä tapauksesta Ylen kanavista.Jos kiinnostaa niin sitten niitä saisi ostaa minkä niistä haluaa eli ei koko säkkiä.

4321.6.2008 10:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:
Minulla ja varmaan muillakin on ajatus että ei sitä missään kaupassakaan maksa leivästä jos pelkästään haluaa maitoa.Eli ei maksa sellaisesta tuotteesta mitä ei halua.Tässä tapauksesta Ylen kanavista.Jos kiinnostaa niin sitten niitä saisi ostaa minkä niistä haluaa eli ei koko säkkiä.
Tässäkin kohtaa pitää muistaa, ettei lupamaksu ole ohjelmamaksu. Se on TV-maksu. Niin, TV-maksu.

4421.6.2008 11:06

Tässäkin kohtaa pitää muistaa, ettei lupamaksu ole ohjelmamaksu. Se on TV-maksu. Niin, TV-maksu.Useimmat varmaan tietävät että kyseessä on TV-maksu,mutta jos maksaa Ylelle kanavapaketista samalla tavalla kuin MTV3,selle tulisi myös ns,tV maksu suoritettetuksi.Jos kauppa ei käy niin silloin Ylen on tarjottava sellaista ohjelmistoa mikä käy kaupaksi.
Nyt mielipiteeseni vaikuttaa hyvin paljon musiikkitalo sekoilu.
Kerran Yle peruutti se koska TV-,luvista saatavat tulot pienenivät,koska ihmiset sanoivat lupiaan irti.
Minä en katso tarvitsevani mitään musiikkitaloa,en ainakaan sellaista missä rahavaikeuksissa painiskeleva YLE on mukana.
Jos kyseinen musiikkitalo on tärkeä niin se pitäisi rahoittaa Kultturiministeriön budjetista eikä Viestintäministeriön alaisuudessa toimivan Ylen.Lupamaksuja korotetaan jatkuvasti vaikka samalla Yleen ohjataan myös valtion budjetista rahaa että se toteuttaisi ilmaiskanavat.Niitä ei tarvita kuin 2 kappaletta ja esim. kakkoseen voisi kyllä myydä mainoksia jos mainostajilla vain on vetoa ??Nyt alkaa hdtv,n kokeilu lähetykset,vaikka 90% ei pysty niitä seuraamaan laitteisto vajaavuuksien takia.Viestintäministeriöllä on taakka olemassa siitä kun on levitelty väärää tietoa maailmalle Suomalaisesta tietoyhteiskunnasta vaikka totuus on se ettei edes nopeaa laajakaistaa ole saatavana kuin pienessä osassa maata.Jos 256 nopeus on laajakaista tai 33 modeemiyhteys niin silloin asia saa uskottavuudeltaan uuden käänteen,ja uskottavuus vähenee entisestään.

4521.6.2008 13:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:

Useimmat varmaan tietävät että kyseessä on TV-maksu,mutta jos maksaa Ylelle kanavapaketista samalla tavalla kuin MTV3,selle tulisi myös ns,tV maksu suoritettetuksi.Jos kauppa ei käy niin silloin Ylen on tarjottava sellaista ohjelmistoa mikä käy kaupaksi.
Nyt mielipiteeseni vaikuttaa hyvin paljon musiikkitalo sekoilu.
Kerran Yle peruutti se koska TV-,luvista saatavat tulot pienenivät,koska ihmiset sanoivat lupiaan irti.
Minä en katso tarvitsevani mitään musiikkitaloa,en ainakaan sellaista missä rahavaikeuksissa painiskeleva YLE on mukana.
Jos kyseinen musiikkitalo on tärkeä niin se pitäisi rahoittaa Kultturiministeriön budjetista eikä Viestintäministeriön alaisuudessa toimivan Ylen.Lupamaksuja korotetaan jatkuvasti vaikka samalla Yleen ohjataan myös valtion budjetista rahaa että se toteuttaisi ilmaiskanavat.Niitä ei tarvita kuin 2 kappaletta ja esim. kakkoseen voisi kyllä myydä mainoksia jos mainostajilla vain on vetoa ??Nyt alkaa hdtv,n kokeilu lähetykset,vaikka 90% ei pysty niitä seuraamaan laitteisto vajaavuuksien takia.Viestintäministeriöllä on taakka olemassa siitä kun on levitelty väärää tietoa maailmalle Suomalaisesta tietoyhteiskunnasta vaikka totuus on se ettei edes nopeaa laajakaistaa ole saatavana kuin pienessä osassa maata.Jos 256 nopeus on laajakaista tai 33 modeemiyhteys niin silloin asia saa uskottavuudeltaan uuden käänteen,ja uskottavuus vähenee entisestään.
Niin, se on edelleenkin TV-maksu, ei ohjelmamaksu. Luonnollisesti tietysti maksu maksetaan sinne, joka ylläpitää TV-verkkoa Suomessa.

Ennemminkin voitaisiin itkeä autoverotusta, jotka summana menevät keskimäärin ihan muualle, kuin vaikka tieverkon ylläpitoon.

Musiikkitalonkohdalla taas Yle rahoittaa rakentamisen ja jos siltä tuntuu, niin valtio maksaa Ylen ulos myöhemmässä vaiheessa.

4621.6.2008 17:10

Ennemminkin voitaisiin itkeä autoverotusta, jotka summana menevät keskimäärin ihan muualle, kuin vaikka tieverkon ylläpitoon.

Aivan,autoverotuksen kohdalla voidaan puhua kiristyksestä,Auto on hyvin monelle pakollinen työväline millä juuri pääsee töihin että voi maksaa veroja.Polttoaine veroja on myös pakko sietää,sillä autolla ei ole mitään arvoa ilman polttoainetta,nekään ei ole korvamerkittyjä eli niiden käyttö ei kohdennu tien kunnossapitoon suoraan.Mitä tien hoitoon tulee,niin sattui talvella kerran Helsinki-Turku välillä eräälle tuttava perheelle kun heillä on jenkeissä asuva sukulainen ja noutivat se Vantaalta ja matkalla sattui tulemaan aura-auto vastaan,oli jenkki kysellyt että aurataanko suomessa tällaista tietä missä on niin vähän liikennettä.Tiedän kyllä että ei se liikenteeltään niitä pienimpiä kyllä ole.Mutta kyllä suomessa kyllä jossain lehmipoluilla aurataan vaikka ei ole edes lunta,kipinät lentelevät aurasta.Jos ajatellaan viime talvea niin Lounais-Suomessa ei ollut kertaakaan auran tarvetta.Minä en omaa sivutietä aurannut kertaakaan,vaan pari kertaa hiekkaa laitoin kun oli vähän liukasta.

4721.6.2008 20:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:


Auto on hyvin monelle pakollinen työväline millä juuri pääsee töihin että voi maksaa veroja.
Siksi kannattaakin säästää vaikka vain periaatteesta sieltä mistä se on mahdollista, esim. TV-maksusta. Ei maksua, ei itkua ja tarkastajalle voi toivottaa kohteliaasti näkemiin, jos sellaisen kohtaa.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

4823.6.2008 17:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mobbyhall:
blablalbla
Tämä ei nyt liity asiaan, mutta mobbyhallille neuvoksi että
"lainauksen" saa tehtyä klikkaamalla "kommentoi" nappulan sijaan
"lainaa" nappulaa joka löytyy sen viestin oikeasta alakulmasta jota haluat lainata. Jos nappula ei sinulla jostain syystä toimi, niin voit kopioida viestin leikepöydälle niinkuin tähänkin mennessä olet tehnyt, sitten "kommentoi" nappulaa ja viestikentän yläpuolelta heittomerkki ( " ) nappulaa jolloin viestiisi ilmestyvät quote tagit joiden väliin sitten liität tekstin leikepöydältäsi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2008 @ 17:36

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto