AfterDawn: IT-alan uutiset

Levy-yhtiöt haastavat AllofMP3.comin oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.12.2006 12:23 Kommentteja (18)

Levy-yhtiöt haastavat AllofMP3.comin oikeuteen Arista Records LLC, Warner Bros. Records Inc., Capitol Records Inc. ja UMG Recordings Inc. ovat haastaneet venäläisen AllofMP3.comin oikeuteen. Haaste jätettiin New Yorkissa ja siinä syytetään AllofMP3.comia musiikkikappaleiden myynnistä ilman lupaa. Levy-yhtiöiden mukaan Mediaservices, joka omistaa AllofMP3.com ja allTunes.com sivustot on myynyt miljoonia kappaleita sivustojen kautta, eivätkä levy-yhtiöt tai artistit ole saaneet penniäkään näistä rahoista. "Syytetyn koko liiketoiminta perustuu ainoastaan tekijänoikeuksien rikkomiseen" ote haasteesta.
Levy-yhtiöt koittavat saada koko palvelua suljetuksi ja samalla saada korvauksia jo myydyistä kappaleista. Oikeusjuttu ei kuitenkaan ole aivan mutkaton sillä AllofMP3.com toimii virallisesti vain Venäjällä ja paikallisten lakien mukaan AllofMP3.comin toiminta on ollut toistaiseksi laillista. AllofMP3.com on maksanut Venäjällä paikallisille tahoille tarvittavat korvaukset ja lisenssimaksut musiikin myymisestä. Levy-yhtiöiden mukaan venäläisillä organisaatioilla ei kuitenkaan ole oikeutta kerätä näitä rahoja tai antaa oikeuksia kappaleiden myyntiin.

AllofMP3.com on ollut koko vuoden ankarassa vastatuulessa sillä sen kimpussa ovat olleet niin Iso-Britannian levyteollisuus, Visa sekä Mastercard ja AllofMP3.com on ollut myös pelinappulana Venäjän WTO-jäsenyydessä. Myöskään Venäjän uudistunut tekijänoikeuslaki ei helpottanut AllofMP3.comin tilannetta. Jos levy-yhtiöiden haaste pitää oikeudessa on AllofMP3.comin tilanne todella heikko, sillä se tuskin pystyy puolustamaan toimintansa laillisuutta yhdysvaltalaisessa oikeudessa ja oikeustappion myötä tulevat korvaussummat tulevat todennäköisesti olemaan erittäin suuret.

Lähteet:
Excite News
PC Pro

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

121.12.2006 12:35

Nykyään ei kyllä enää tiedä mitä saa myydä ja miten ja missä ja millä luvilla... Mielestäni kaikki tekijänoikeus lait saataisiin tehä uusiksi ja yksinkertaisiksi... Kun tuntuu että nykyään joka päivä joQ .mp3 tai vastaavat paikat haastetaan oikeuteen ;(

221.12.2006 13:06

Eiköhän tässä tapauksessa olisi syytä haastaa se venäläinen tekijänoikeustaho, jolta luvat on hankittu. Toi on hyvin älytöntä, että Venäläinen firma voidaan haastaa Yhdysvalloissa oikeuteen. Internet voitaisiin julistaa omaksi valtioksi ja se tottelisi vain omia lakeja.

321.12.2006 13:31

Ahz1 kirjoitti: "Eiköhän tässä tapauksessa olisi syytä haastaa se venäläinen tekijänoikeustaho, jolta luvat on hankittu"

niimpä, en voi ymmärtää, mitä väärää allofmp3 on tehnyt jos se on kerran ne maksut tunnollisesti maksanut

421.12.2006 14:51

Itseäni vain ihmetyttää miten joku nettisivu jonka liikevaihdolla tuskin ostaa edes yhtä Tomahawk risteilyohjusta voi olla WTO-jäsen neuvotteluissa pelinappulana. Taas osoitus miten yhdysvaltain hallitus on teollisuuden sylikoira. AllofMp3.com noudattaa Venäjän lakeja ja sillä selvä.

521.12.2006 15:13

Lainaus:
Toi on hyvin älytöntä, että Venäläinen firma voidaan haastaa Yhdysvalloissa oikeuteen.
Nii just, onhan se aika älytöntä et toises valtios olis oikeus juttu.

621.12.2006 15:23

Tuosta tulee mielenkiintoista seurata miten tuossa käy. Jenkeissä tuo on laitonta mutta eihän allfmp3 toimi siellä joten minkä maan lakien kanssa oikeudessa toimitaan.
Sinäällään en kyllä periaatteessa näe mitään väärää allofmp3:n toiminnassa.

721.12.2006 17:25

YLLÄTYS ja taas riaa ja kumpp. asialla..jo menee pelleilyksi.

821.12.2006 18:51

Olisihan se metkaa kun Ruotsalainen nuuskaa valmistava / Ruotsiin maahantuova taho haastettaisiin Suomessa oikeuteen koskapa se rikkoo Suomen tupakkalakia. Eihän se tietenkään toimi Suomessa eikä myykään mitään Suomeen mutta eihän se ole mikään tekosyy sen laittomalle toiminnalle. He eivät maksa veroja eikä mitään muutakaan tilityksiä tupakkatuotteistaan Suomeen. Ja vaikkeivät he mitään tuotteita Suomeen myykään jotenkin niitä nuuskarasioita vain Suomeen päätyy. Joten syyhän on tietysti kyseisen firman kun se ei ole rakentanut nuuskarasioihin koodilla aukeavaa lukkoa jonka vain ruotsalaiset osaavat avata. On se hyvä että vaikka Suomen lainsäädäntö ja tulkinta on vuosi vuodelta hullumpaa niin vielä tässä pisteessä ei olla. Ehkä viiden vuoden päästä?

921.12.2006 22:46

Onpa naurettavaa. Levy-yhtiöt haastavat usassa oikeuteen venäläisen yrityksen joka toimii vain venäjällä. Kuulostaa järjettömältä ja sitä se on käytännössäkin. Usassa kuka tahansa voi haastaa kenet tahansa mistä päin maailmaa tahansa oikeuteen. AllofMP3.comille on täysin sama mitä ne usassa tekee koska usan lait eivät päde venäjällä. Piratebaykin on haastettu oikeuteen usassa useita kertoja no mites kävi? Ei mitenkään ja toiminta jatkuu aivan normaalisti. Täytyy sanoa, että on todella epätoivoista toimintaa. On aivan varma, että yksikään AllofMP3.comin edustaja ei lähde puolustamaan usan oikeuteen asiaa. No mitäs usan oikeus sitten tekee kun syytetty ei saavu paikalle, eikä sitä saada paikalle mitenkään. No samalla lailla kuin kävi piratebaylle julistetaan tuomio jolla ei ole mitään merkitystä AllofMP3.comille ja homma jatkuu aivan normaalisti.

Otetaan esimerkki suomen to-mafia haastaa piratebayn oikeuteen suomessa, koska se rikkoo suomen tekijänoikeuslakia. Ruotsalaiset eivät tule suomeen oikeuteen, eikä to-mafia tai kukaan suomessa voi asialle yhtään mitään. No suomen oikeus päättää to-mafian lahjonnan ja lobbauksen ansiosta tuomita piratebay 100 miljoonan korvauksiin suomalaisille tekijänoikeusjärjestöille ja määrää piratebayn suljettavaksi. Piratebay nauraa asialle ja jatkaa toimintaansa täysin normaalisti. Ilman mitään seurauksia.

1022.12.2006 7:23

""Syytetyn koko liiketoiminta perustuu ainoastaan tekijänoikeuksien rikkomiseen" ote haasteesta. "

Tämähän ei pidä paikkaansa, koska yritys toimii venäjällä ja venäjllä tekijänoikeuslaki on aika vieras käsite.
En käsitä miten venäläinen yritys voidaan haastaa oikeuteen koska se rikkoo toisen maan lainsäädäntöä.

1122.12.2006 14:34

Amerikkalaista viisautta™

1222.12.2006 18:44

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:20

1324.12.2006 15:09

sanonvaa et ihan turha tommonen tekijänoikeuslaki ku tulee vaa "ihmiset" ahneiks... ja valuu kusi päähän vaikka joutuuki virtaamaan isoa ylämäkeä.

1429.12.2006 8:16
Silppuri
Inactive

Lainaus:

Tämähän ei pidä paikkaansa, koska yritys toimii venäjällä ja venäjllä tekijänoikeuslaki on aika vieras käsite.
En käsitä miten venäläinen yritys voidaan haastaa oikeuteen koska se rikkoo toisen maan lainsäädäntöä
Sama. Itseäkin ihmetyttää miten jotkut maat eivät saa rauhassa vaikka tappaa oman maan kansalaisia vaikka laki niin sanoo, on se perkele kumma! Eri lait, eri oikeudet.

1529.12.2006 9:44

Lainaus:
Levy-yhtiöiden mukaan venäläisillä organisaatioilla ei kuitenkaan ole oikeutta kerätä näitä rahoja tai antaa oikeuksia kappaleiden myyntiin.
No mikseivät sitten haasta näitä kyseisiä "venäläisiä organisaatioita" oikeuteen. AllofMP3 on käsitykseni mukaan toiminut Venäjän lakien mukaan. Vaikka palvelua voidaan käyttää myös Venäjän ulkopuolelta, ei sitä käsittääkseni ole mainostettu ja lisäksi sen estäminen tehokkaasti olisi ymmärtääkseni aika mahdotonta.

1629.12.2006 10:16

Ei taida sensuuri auttaa isp:tä :)
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8229.cfm
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8269.cfm

Tai sensuuri ole paras vaihtoehto.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.12.2006 @ 10:17

1730.12.2006 6:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
YLLÄTYS ja taas riaa ja kumpp. asialla..jo menee pelleilyksi.
Jep, mut aika selvää et jenkit haukkaa tossa paskaa. Kyl ne tietää ettei tuu mitään rahoja tietenkään saamaan mut kunhan haluaa vaan isoja oikeusjuttuja pelottelemaan ihmisiä. Vaikka ne häviäis niin ei niitten koskaan tarttis mitään maksaa. Ei ne jenkit sinne voi hakemaankaan mennä se on selvä.

1830.12.2006 6:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gravehill:
...Joten syyhän on tietysti kyseisen firman kun se ei ole rakentanut nuuskarasioihin koodilla aukeavaa lukkoa jonka vain ruotsalaiset osaavat avata....
Lukko jonka vaan ruottalaiset osaa avata? Siitä vaan keksimään... Veikkaan että se pitäs jotenkin yhdistää ihmisen anatomiaan. Päivän naurut :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto