AfterDawn: IT-alan uutiset

OP:n nimissä taas liikkeellä tietojenkalastelua - Varmista aina, että asioit aidolla sivustolla

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 7.4.2022 11:42

OP:n nimissä taas liikkeellä tietojenkalastelua - Varmista aina, että asioit aidolla sivustolla

OP Ryhmän nimissä liikkuu tasaisin väliajoin huijauksia. Esimerkiksi tämän vuoden tammikuussa varoiteltiin huijauksista. Uusimmassa huijauksessa käyttäjiä lähestytään viesteillä, jotka väittävät, että käyttäjän tili on lukittu epäilyttävän toiminnan vuoksi.
Käyttäjille on lähetetty tekstiviestiä OP:n nimissä, jonka mukaan käyttäjän tili on lukittu epäilyttävän toiminnan vuoksi. Lisäksi viestissä on linkki sivustolle, jonka kautta tilin saa aktivoitua uudelleen.

Luonnollisesti tämä sivusto (tilintuki-op.com) on huijaussivusto. Sivustolle ei tule syöttää pyydettyjä käyttäjätunnusta tai salasanaa, sillä nämä päätyvät huijareiden käsiin. Googlen sivuston selaussuojatilan näyttävä työkalu merkkaa sivuston haitalliseksi.

OP tilintuki huijaussivusto


OP Ryhmä huomauttaa, että pankki ei koskaan pyydä luovuttamaan tunnuksia tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Verkkosivuston aitous tulee aina myös varmistaa. OP Ryhmän kohdalla aito sivusto on op.fi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto