AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi varoittaa: KRP:n nimissä lähetetään huijaussähköpostia

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 17.3.2022 12:47

Poliisi varoittaa: KRP:n nimissä lähetetään huijaussähköpostia

Keskusrikospoliisi varoittaa huijaussähköposteista, joita lähetetään KRP:n nimissä. Poliisin mukaan rikolliset pyrkivät jäljittelemään poliisin käyttämiä sähköpostiosoitteita.
Tiedotteen mukaan viestien sisällöt vaihtelevat, mutta yhteistä niissä on liitteenä oleva PDF-tiedosto ja viestien otsikossa mainitaan "artikla 360". Poliisin mukaan viesteissä on väitetty vastaanottajan syyllistyneen rikoksiin.

Viesteillä rikolliset pyrkivät saamaan haltuunsa pankkitietoja.

"Tyypillisesti huijauskampanjoissa viestien sisällöt ja muodot muuttuvat ajan mittaan, eli siksi täsmällistä kuvausta viesteistä ei ole mahdollista antaa. Olennaista on, että viestien liitteenä olevia tiedostoja ei tule avata, eikä viestin ohjeiden mukaan tule toimia, sanoo Poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö", rikostarkastaja Mikko Rauhamaa Keskusrikospoliisista.


Poliisi kertoo, että viestin sisältämää liitettä ei tule avata, vaan viesti kannattaa heti poistaa. Muita toimenpiteitä ei tarvitse tehdä. Jos olet jo vastannut viestiin ja antanut pankkitietojasi, ole yhteydessä välittömästi omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto