AfterDawn: IT-alan uutiset

Ukraina pyysi, Elon Musk vastasi: StarLink -nettiyhteys tuli Ukrainaan heti

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 27.2.2022 19:01

Ukraina pyysi, Elon Musk vastasi: StarLink -nettiyhteys tuli Ukrainaan heti

Ukrainan valtion verkkoyhteydet ovat olleet hyvin katkonaisia Venäjän aloittaman sodan ja Ukrainan infrastruktuuriin kohdistuvien iskujen vuoksi.
Ukrainan valtion virkamies pyysikin Teslan perustajalta, Elon Muskilta, apua asiaan. Yksi Muskin yrityksistä on StarLink, joka tarjoaa satelliitteihin pohjautuvia verkkoyhteyksiä.

Tähän saakka Starlink on ollut saatavilla vain kourallisessa maita, kun yhtiö on laajentanut satelliittiensa peittoa. Mutta Musk vastasi nopeasti pyyntöön ja kertoi Starlinkin kytkevän yhteydet Ukrainaan välittömästi päälle.Musk lupasi myös toimittaa mahdollisimman nopeasti Starlinkin käyttöön tarvittavia terminaaleja Ukrainan käyttöön.

Muskin yhtiö on jo aiemmin toimittanut StarLink -terminaaleja katastrofialueille, joissa verkkoinfrastruktuuri on tuhoutunut: mm. Tongalle tulivuorenpurkauksen jälkeen.Voit seurata kotimaisten medioiden Ukrainan sodan uutisvirtaa HIGH.FI -palvelun osiosta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto