AfterDawn: IT-alan uutiset

Härskiä? Nortonin virustorjunta louhii käyttäjiensä tietokoneilla kryptovaluuttaa, iso siivu menee Nortonille itselleen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 8.1.2022 17:30 Kommentteja (5)

Härskiä? Nortonin virustorjunta louhii käyttäjiensä tietokoneilla kryptovaluuttaa, iso siivu menee Nortonille itselleen Monet teknologiaa kehnommin tuntevat Windows-käyttäjät luottavat vahvasti tietokoneidensa suojauksessa vanhoihin ja luotettuina pidettyihin virustorjuntayhtiöihin.
Yksi tunnetuimmista toimijoista alalla on Norton, jonka juuret juontavat aina 1980-luvulle saakka erilaisten apuohjelmien muodossa.

Nyt yhtiön lippulaivatuote, Norton 360, on hypännyt varsin kauas virustorjunnan saralta: kryptovaluuttojen ihmeelliseen maailmaan.

Käytännössä Norton 360 päivityksen yhteydessä käyttäjälle tarjotaan uutena vaihtoehtona Nortonin kryptovaluutan louhintaan osallistumista. Koska edes termi kryptovaluutta on tuskin tuttu kaikille Nortonin asiakkaille - ja lisäksi mukaan kun luetaan ihmisten taipumus hyväksyä asennuksen yhteydessä sokeasti kaikki tarjotut ehdot - voidaan olettaa miljoonien ihmisten tietokoneiden muuttuneen viime aikoina kryptovaluuttaa louhiviksi koneiksi.

Norton 360:n omistava NortonLifeLock nappaa kaikista käyttäjien tietokoneilla louhimista Ethereum-kryptorahoista 15 prosenttia itselleen.
Loput jäävät käyttäjälle itselleen. Tavallaan.

Louhitut kryptovaluutat pitää lunastaa tavallisiksi euroiksi ja yleensä kryptovaluuttojen vaihtokulut ovat niin suuret, että taustalla hyrrännyt, tietokoneen resursseja kuluttanut louhinta tuskin tuottaa lainkaan nostettavaa tavallista rahaa. Lisäksi voidaan spekuloida sitä, moniko Nortonin käyttäjistä edes ymmärtää, mitä tietokone puuhaa taustalla ja mitä tuo mystinen kryptovaluutta edes on.

Luonnollisesti louhinta kuluttaa myös sähköä ja tietokoneen osia. Joten käytännössä ainoa varma voittaja tempussa on Norton itse, joka saa kaikilta kryptoa louhivilta asiakkailtaan 15% siivun itselleen.

Nortonin mukaan louhintaa tehdään vain, kun tietokoneen resursseja on vapaana, joten toiminnan ei pitäisi sinänsä hidastaa tietokoneen toimintaa. Mutta kuten asiasta uutisoinut Krebs on Security aiheellisesti huomauttaa, virustorjuntojen pitäisi yleisesti ottaen nimenomaan estää epämääräinen kryptojen louhinta, ei olla osa toimintaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

5 kommenttia

18.1.2022 21:35

Tästä on vaikea vetää härskimmäksi tuota touhua...


211.1.2022 23:51

Spywarea tuo koko roska itsessään on. Tietääpä olla koskaan ostamatta tai olla suosittelematta kellekään moista skeidaa.

312.1.2022 17:29

Roskaahan tuo aina ollut. Ensimmäisten joukossa lähtee kun uutta konetta putsaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2022 @ 17:29

Found in bit space.

413.1.2022 10:03

Olin juuri yhteydessä Nortonin tukee ja vakuuttivat, että tätä ei ole eikä näillä näkymin olisi tulossakaan ohjelman suomenkieliseen versioon. Sanoin kyllä, että tämä saa itseni harkitsemaan koko ohjelmiston lopettamisen ja jos tulee, niin saatan hyvin lopettaakin pitkäaikaisen asiakkuuden heidän kanssaan.

513.1.2022 23:10

Kyllä se NCrypt.exe näyttää kuitenkin olevan aivan suomenkielissä versiossakin.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto