AfterDawn: IT-alan uutiset

Teslan markkina-arvo on nyt yli tuhat miljardia dollaria

Kirjoittaja AfterDawn @ 26.10.2021 07:19 Kommentteja (3)

Teslasta tuli tuhannen miljardin dollarin yhtiö - Hertz vaihtaa sähköautoihin

Tesla on noussut harvalukuisten biljoonan dollarin yhtiöiden joukkoon 25.10.2021.
Yhtiön markkina-arvo oli 25.10.2021 ensimmäistä kertaa yli maagisen tuhannen miljardin dollarin rajan. Ensimmäisenä kyseisen haamurajan saavutti jokunen aika sitten Apple ja nyt tuhannen miljardin dollarin yhtiöitä on maailmassa jo kourallinen.

Teslan ennätyspäivän kaupankäyntiä kiritti tieto siitä, että autovuokrausjätti Hertz on tilannut yhtiöltä 100 000 sähköautoa vuokrauskäyttöön. Vuokra-autoilla Hertz korvaa polttomoottoripohjaista autovalikoimaansa, etenkin Yhdysvalloissa ja osassa Eurooppaa.

Muut biljoonan dollarin (noin 861 miljardia euroa) pörssilistatut yhtiöt ovat kaikki amerikkalaisia teknologiajättejä: Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet (Googlen emoyhtiö) sekä Facebook.

Teslan perusraja Elon Musk omistaa yhtiöstä noin 23% siivun, joten hänen Teslan omistustensa arvo nousi juuri 230 miljardin dollarin tasolle (noin 198 miljardia euroa). Musk omistaa Teslan lisäksi myös lukuisia muita perustamiaan yhtiöitä, mm. SpaceX:n.
Vertailun vuoksi: Teslan arvo on enemmän kuin mm. Toyotan, Daimlerin, Volkswagenin, General Motorsin, BMW:n ja Fordin yhteenlaskettu markkina-arvo.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Nopeat Tesla
AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

126.10.2021 07:24

Ilmankos minulla tuo SIXT-kortti onkin.

227.10.2021 03:59

Redacted

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2021 @ 04:16

327.10.2021 04:08

Redacted

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2021 @ 04:16

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto