AfterDawn: IT-alan uutiset

ABC-latausverkosto on vuoden lopulla 50 latausaseman laajuinen - lataus hoituu ABC-mobiililla

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 26.10.2021 14:37

ABC-latausverkosto on vuoden lopulla 50 latausaseman laajuinen - lataus hoituu ABC-mobiililla

S-ryhmä aloitti keväällä rakentamaan koko maan kattavaa ABC-latausverkostoa sähköautojen lataamiseen. Projektin tulisi olla valmista vuoden 2024 aikana. Ensimmäiset latausasemat avattiin kesällä ja S-ryhmän mukaan vuoden lopulla niitä on jo noin 50 kappaletta.
Latausasemia rakennetaan parhaillaan koko Suomeen S-ryhmän markettien, hotellien ja ABC-asemien yhteyteen. Kuluvan vuoden loppuun mennessä tavoitteena on avata noin 50 ABC-latausasemaa, joissa on satoja latauspisteitä.

Ajantasaisen tiedon latausverkostosta voi tarkastaa ABC-mobiilista tai ABC-ketjun verkkosivuilta.

S-ryhmä kertoo, että latauksessa käytetään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä.

Lataus ja latauksen maksaminen tapahtuu ABC-mobiili -sovelluksella.

ABC-lataus on käyttöönoton alkuvaiheessa ollut maksutonta, kun järjestelmästä on kerätty kokemuksia sen kehittämiseksi. Jatkossa lataaminen muuttuu maksulliseksi, ja hinnoittelu perustuu ladatun energian määrään eli kilowattitunteihin.
"ABC-latauksen hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa", sähköisen liikenteen päällikkö Olli Tervonen sanoo.


Lue: K-Latauksen perus- ja suurteholatauspisteiden hinnoittelu muuttuu minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen kesän aikana.

Hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, ja hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto