AfterDawn: IT-alan uutiset

Google yrittää jälleen laajentaa Gmailia pikaviesteihin ja puheluihin, nyt yritykset mielessä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 8.9.2021 19:50

Google yrittää jälleen laajentaa Gmailia pikaviesteihin ja puheluihin, nyt yritykset mielessä Googlen viestintäsovellusten – ja somepalveluiden – strategia on ollut kautta historian niin sekava ja heikkolaatuinen, että voisi kuvitella Googlen vihaavan näitä ympäristöjä.
Silti hakujätti tasaisin väliajoin yrittää jotain viestintään tarkoitettua uutta sovellusta, toimintatapaa tai hybridiratkaisua. Nyt Google on tuomassa jälleen Gmailiin lisää viestintäominaisuuksia ja tällä kertaa tarkoituksena on lisätä Google Meetin puhelut helposti sähköpostikäyttäjien saataville.

Ominaisuus tulee saataville niin mobiiliin kuin työpöydälle ja puheluiden vastaanottaminen on mahdollista valitsemallaan laitteella.

Google yrittää helpottaa esimerkiksi työkavereiden välillä tehtäviä pikapuheluita, kun sähköpostien lähettäminen on liian vaivalloinen reitti.Tämän lisäksi Google tuo kaikki työympäristöön tarvittavat työkalut saataville yhden Google Workspace -ympäristön avulla. Uusi Google Workspace mahdollistaa tilojen (Spaces) luomisen työyhteisöille, ja tila tarjoaa Googlen työkaluista mm. kalenterin, Driven, Docsin, Meetin ja niin edelleen.
Erityisesti etätyöhön soveltuva, mutta myös toimistoympäristössä hyödyllinen, Workspace on nyt julkaistu ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi 14 päivän ajan.

Softaratkaisujen lisäksi Google on työstänyt laitevalmistaja Avocorin kanssa työpäätteitä, jotka soveltuvat erityisesti Google Workspace -työskentelyyn. Näitä ovat Series One Desk 27 ja Board 65, joista lisää alla olevalla videolla.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto