AfterDawn: IT-alan uutiset

Virustorjuja Avast myytiin 7,3 miljardilla eurolla, kaupassa myös CCleaner

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 11.8.2021 12:12

Virustorjuja Avast myytiin 7,3 miljardilla eurolla, kaupassa myös CCleaner

Tietoturva-alan jättikauppa on syntynyt, kun tsekkiläinen virustorjuntayhtiö Avast on myyty amerikkalaiselle kilpailijalleen NortonLifeLockille. Kaupassa siirtyvät kaikki Avastin tuotteet, myös CCleaner.
Kauppasumma maksetaasn osittain NortonLifeLockin osakkeilla ja summa vaihtelee kurssista riippuen 8,1 miljardin ja 8,6 miljardin dollarin välillä, eli hinnaksi muodostuu reilut 7 miljardia euroa. Avast on Prahassa pääkonttoria pitävä yhtiö, joka on kuitenkin rekisteröity Britanniaan. Yhtiö on ollut listattuna Lontoon pörssissä. NortonLifeLock on tarjonnut osakkeenomistajille kahta erilaista mallia, joista toisessa kauppasummasta pääosa maksettaisiin osakkeilla (31% käteisellä ja 69% osakkeilla) ja toisessa pääosin rahalla (90% rahalla ja 10% yhdistyvän yhtiön osakkeilla).

Yhtiöt ovat molemmat keskittyneet nimenomaan kuluttaja-asiakkaisiin. NortonLifeLock on aiemmin ollut Symantecin osa, mutta irtosi siitä omaksi yhtiökseen - yritysasiakkaiden toimintojen siirtyessä Broadcomin omistukseen. Vastaavasti Avast on aina keskittynyt nimenomaan kuluttaja-asiakkaisiin sekä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.
Avast osti itselleen vuonna 2017 suositun CCleanerin ja yhtoö on saanut sittemmin käyttäjäkunnalta paljonkin kritiikkiä CCleanerin kohtelusta yhtiön alaisuudessa.

NortonLifeLock on laajentunut yritysostoilla hiljattain muutenkin: yhtiö osti Aviran vuoden 2020 joulukuussa. Tuolloin kauppasumma oli toki selkeästi nyt syntynyttä kauppaa pienempi: Avira myytiin 360 miljoonalla dollarilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto