AfterDawn: IT-alan uutiset

OP varoittaa: huijaustekstiviestejä ja -sähköposteja OP Ryhmän nimissä liikkeellä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 22.4.2021 12:53

OP varoittaa: huijaustekstiviestejä ja -sähköposteja OP Ryhmän nimissä liikkeellä OP varoittaa nettisivuillaan rikollisten lähettämistä tekstiviesteistä ja sähköposteista. Viesteissä väitetään, että asiakkaan tili olisi estetty ja mukana on linkki.
Sähköposteissa voidaan myös ilmoittaa odottavasta hyvitysmaksusta, ja vedota tietojen tarkistukseen.

Linkki vie op.fi-palvelua muistuttavalle huijaussivustolle, jossa kysytään esimerkiksi verkkopankkitunnuksia ja salasanaa. Huijaussivustolla saatetaan kalastella myös korttitietoja tai muiden pankkien verkkopankkitunnuksia, ja viestejä on tiettävästi lähetetty muillekin kuin OP:n asiakkaille.

Tätä kutsutaan Brand Phishing -hyökkäykseksi. Vastaavanlaista Suomessa on tehty hiljattain myös Lidl-kauppaketjun nimissä.

OP huomauttaa, että tunnuksia ei tule ikinä luovuttaa kenellekään. Pankki ei koskaan lähetä sinulle linkkiä millekään sivustolle, johon sinun pitäisi kirjautua verkkopankkitunnuksin tai antaa korttitietosi. Näin toimii vain rikollinen.
Alla esimerkki OP:n nimissä lähetetystä viestistä sekä huijaussivustosta.

esimerkki OP:n nimissä lähetetystä huijausviestistä
esimerkki op:n nimissä esiintyvästä huijaussivustosta


Aiheesta kertoi Iltalehti.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto