AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Mars-helikopterin mukana on pala lentämisen historiaa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 19.4.2021 19:54

Mars-helikopterin mukana on pala lentämisen historiaa Marsin pinnalla tehtiin historiaa, kun Ingenuity -helikopteri lensi ensimmäisen lentonsa. Kopterista tuli ensimmäinen ihmisen rakentama laite, joka on lentänyt toisella taivaankappaleella, käyttäen sen kaasukehää apunaan.
Lento oli varsin lyhyt ja kesti vain 12 sekuntia - ja matkaa taitettiin ainoastaan pystysuoraan ylöspäin. Mutta mukana oli myös pala ilmailun historiaa: Ingenuityn aurinkopaneelin alle on liimattu mukaan kaistale Wrightin veljesten ensimmäisen lentokoneen, Flyerin, siivestä. Vuonna 1903 ensilentonsa tehnyt Flyer mullisti aikoinaan ilmailun - ja nyt Nasa halusi kunnioittaa tuota tapahtumaa omalla tavallaan.

Ingenuity on kokeellinen kopteri, jonka avulla Nasa pyrkii tutkimaan, voidaanko koptereilla toimia muilla planeetoilla. Jos - ja kun - näin on, voi planeettojen tutkiminen laajentua, kun mönkijöiden lisäksi niitä voidaan tutkia myös planeetan pinnan yläpuolelta käsin.

Alla video, joka seuraa suorana lähetyksenä pian alkavaa Nasan tiedotustilaisuutta onnistuneesta ensilennosta:AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: avaruus NASA
Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto