AfterDawn: IT-alan uutiset

Mars-helikopterin mukana on pala lentämisen historiaa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 19.4.2021 19:54

Mars-helikopterin mukana on pala lentämisen historiaa

Marsin pinnalla tehtiin historiaa, kun Ingenuity -helikopteri lensi ensimmäisen lentonsa. Kopterista tuli ensimmäinen ihmisen rakentama laite, joka on lentänyt toisella taivaankappaleella, käyttäen sen kaasukehää apunaan.
Lento oli varsin lyhyt ja kesti vain 12 sekuntia - ja matkaa taitettiin ainoastaan pystysuoraan ylöspäin. Mutta mukana oli myös pala ilmailun historiaa: Ingenuityn aurinkopaneelin alle on liimattu mukaan kaistale Wrightin veljesten ensimmäisen lentokoneen, Flyerin, siivestä. Vuonna 1903 ensilentonsa tehnyt Flyer mullisti aikoinaan ilmailun - ja nyt Nasa halusi kunnioittaa tuota tapahtumaa omalla tavallaan.

Ingenuity on kokeellinen kopteri, jonka avulla Nasa pyrkii tutkimaan, voidaanko koptereilla toimia muilla planeetoilla. Jos - ja kun - näin on, voi planeettojen tutkiminen laajentua, kun mönkijöiden lisäksi niitä voidaan tutkia myös planeetan pinnan yläpuolelta käsin.

Alla video, joka seuraa suorana lähetyksenä pian alkavaa Nasan tiedotustilaisuutta onnistuneesta ensilennosta:AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: avaruus NASA
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto