AfterDawn: IT-alan uutiset

Huhu: Applen lisätyn todellisuuden lasit vuoden sisään

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 4.2.2021 16:27

Huhu: Applen lisätyn todellisuuden lasit vuoden sisään Aina sen jälkeen kun Google lopetti legendaaristen Google Glass-lasiensa kuluttajaversion valmistuksen, on markkinoilla ollut ison ja luotettavan merkin kokoinen aukko lisätyn todellisuuden laseille. Nyt Apple haluaa tuon tontin itselleen.
Apple on hamunnut lisätyn todellisuuden (augmented reality eli AR) maailmaan jo pidemmän aikaa ja iPhoneissa tuota puolta on kokeiltu jo useammankin kerran. Mutta nyt huhut markkinoilta kertovat, että Apple olisi tuomassa ensi vuonna myyntiin omat AR-lasinsa, jotka huhuissa kulkevat nimellä Apple Glass.

Kiinalainen China Times kertoo (linkki kiinaksi) Applen AR-lasien saapuvan markkinoille jo vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä, eli tasan vuoden päästä. China Times pohjaa väitteensä JPMorgan Chase-pankin analyytikon väitteeseen, jonka mukaan Applen sekä lisättyä todellisuutta että virtuaalitodellisuutta (VR) tukevat lasit olisivat valmiit myyntiin jo ensi vuoden alussa.
Väitteiden mukaan laseissa olisi kuusi linssiä ja valotutka eli LiDAR, jonka avulla lasit hahmottaisivat paremmin ympäröivää maailmaa ja etenkin sen syvyyttä, mahdollistaen mm. paremman laajennetun todellisuuden pelimaiseman. Raportti on kuitenkin harvinaisen niukkasanainen siitä, onko kyseessä pelkkä VR-laite - jollaisia markkinoilla jo on, kuten vaikkapa Oculuksen tuotteet - vai täydellinen AR-laite, joka jatkaisi siitä, mihin Google lasiensa kanssa aikoinaan jäi.

HUom! Google kehittää edelleen älylaseja, mutta vain yrityskäyttöön. Kuluttajatuotteina myydyt Google Glass Explorer-tuotteet lopetettiin vuonna 2017.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto