AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook poisti osan Messengerin ja Instagramin toiminnoista suomalaisilta

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.12.2020 14:51 Kommentteja (1)

Facebook poisti osan Messengerin ja Instagramin toiminnoista suomalaisilta Moni suomalainen on huomannut viime päivinä, sen että Messenger ja Instagram ilmoittelevat outoja. Syynä on Facebookin päätös poistaa tietyt toiminnot väliaikaisesti eurooppalaisilta käyttäjiltä.
Kadoksissa ovat ainakin Messengerin äänestykset, Instagramin äänestykset, Instagramin tarrat sekä henkilökohtaiset vastaukset Messengerissä. Lisäksi käyttäjät ovat huomanneet ainakin lempinimien kadonneen Messengeristä sekä tiettyjen tiedostomuotojen lähetyksen estymisen Messengerin sisällä.

Hämmentävästi sen tarkempaa selitystä sovellukset eivät tarjoa siitä, mitä on muuttunut.

Messenger ilmoittaa asiasta yksinkertaisesti näin:
Ilmoitus Messengerissä ominaisuuksien puuttumisesta
Kaikki ominaisuudet eivät ole saatavilla

Haluamme ottaa huomioon uudet eurooppalaiset viestipalveluja koskevat säännöt. Tutkimme mahdollisuuksia palauttaa ominaisuudet


Syyksi ominaisuuksien poistolle Facebook kertoo sen, että EU-maat ovat ottamassa käyttöön vuoden 2002 ePrivacy -direktiiviä ja siihen liittyen tietyt säännöt siitä, miten viestiliikennettä pitää käsitellä, ovat muuttumassa. Yhtiö kertoi The Vergelle pyrkivänsä palauttamaan kyseiset, kadoksissa olevat ominaisuudet takaisin palveluihin "erittäin pian".

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

117.12.2020 17:37
Epasome
Vahvistamaton

Tarkoittaako tämä, että nämä ominaisuudet on ollut niitä millä Facebook on tekee rahaa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto