AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney+ jyräsi itsensä suosituksi huippunopeasti Suomessakin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 4.12.2020 13:42

Disney+ jyräsi itsensä suosituksi huippunopeasti Suomessakin

Tutkimusyhtiö Mediavision kertoo Disney+-suoratoistopalvelun osuneen kultasuoneen Pohjoismaissa.
Tutkimusyhtiön mukaan Pohjoismaissa maksullisten suoratoistopalveluiden tilausmäärät kasvoivat hurjat 3 miljoonaa viimeksi kuluneen vuoden aikana. Nyt pohjoismaalaisilla kotitalouksilla on jo 13,8 miljoonaa suoratoistopalveluiden tilausta käytössään - osassa kotitalouksista luonnollisesti useampia kuin yksi palvelu.

Amerikkalaiset toimijat jyräävät tässäkin: puolet kaikista uusista tilauksista meni joko Netflixille tai tänä vuonna Suomessakin aloittaneelle Disney+:lle. Syksyllä Pohjoismaissa auennut Disneyn palvelu on ollut hurja menestys ja Mediavisionin mukaan palvelulla on Pohjoismaissa jo 1,2 miljoonaa kotitaloutta tilaajinaan, eli noin 10% kaikista kotitalouksista.

Disney+ onnistui hyvällä startillaan kipuamaan viiden suosituimman suoratoistopalvelun joukkoon Pohjoismaissa. Muut listalla olevat palvelut ovat Netflix, HBO, C More sekä Viaplay.
Pohjoismaissa ne kotitaloudet, jotka tilaavat maksullisia suoratoistopalveluita, tilaavat nyt keskimäärin 2,1 palvelua ja kuluttavat niihin rahaa keskimäärin 200 Ruotsin kruunua eli noin 19,50 euroa kuukaudessa.

Kisa kiihtyy varmasti jatkossa. Eilen Suomessa avattiin Elisa Viihteen ja Viaplayn yhdistynyt Elisa Viihde Viaplay -palvelu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto