AfterDawn: IT-alan uutiset

Levy-yhtiöiden uusin silmätikku on Twitch, lähettivät kirjeen omistaja Amazonille

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 26.10.2020 18:37

Levy-yhtiöiden uusin silmätikku on Twitch, lähettivät kirjeen omistaja Amazonille

Useiden luovien alojen kattojärjestöt ovat profiloituneet jo vuosikymmenien ajan haukkoina, joiden tähtäimessä on useimmiten uudet teknologiat, jotka tarjoavat viihdettä uudessa muodossa.
Levy-yhtiöiden kohdalla TO-mafia ilmaisu on kenties kaiken tutuinta, sillä erityisesti Yhdysvaltain RIAA on ollut erittäin aggressiivinen kohdatessaan uusia palveluita, joissa niiden tekijänoikeuden alaista materiaalia on esitetty.

Sen hampaisiin ovat eksyneet mm. Napster, YouTube, Spotify, ja monta muuta. Nyt uusimpana uhrina on Twitch, jonka kimppuun levy-yhtiöt hyökkäävät RIAA:n johdolla Twitchille ja sen omistamalle Amazonille osoitetulla kirjeellä, kertoo Variety.
Näiden mukaan Twitch ei ole tehnyt tarpeeksi kitkeäkseen tekijänoikeudenalaista musiikkia palvelustaan. Vaikka Twitch on pyrkinyt profiloitumaan erityisesti tänä vuonna yhä enemmän livemusiikin välikätenä, ei täysin yhteistä säveltä levy-yhtiöiden kanssa ole näemmä löytynyt.

Palvelun uusi Soundtrack-ominaisuus tarjoaa linsensoitua musiikkia monilta pienemmiltä toimijoilta, mutta sopimuksia ei ole tehty isojen levy-yhtiöiden kanssa. Monet striimaajat silti käyttävät omia musiikkikokoelmiaan, joissa pyörii TO-alainen musiikki.

Twitchillä on käytössä teknologia, joka automaattisesti tunnistaa musiikkia ja hiljentää nauhoituksia mikäli tunnistus tehdään.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto