AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft löysi keinon – Julkaiseen blokatun suoratoistopalvelun iOS:lle ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.10.2020 05:59

Microsoft löysi keinon – Julkaiseen blokatun suoratoistopalvelun iOS:lle ensi vuonna

Microsoft julkaisi hiljattain xCloud-pelistriimauspalvelun Xbox Game Pass -asiakkaille, mutta se on toistaiseksi vain Android-käyttäjien saatavilla. Xbox-pomo Phil Spencer lupaa kuitenkin palvelun olevan tulossa myös iOS:lle ja iPadOS:lle, vaikka sovellusta ei hyväksytäkkään App Storeen.
Xbox Game Pass -striimauspalvelun kautta tilaaja voi pelata suoratoistona mitä tahansa valikoimissa olevaa peliä kuukausimaksua vastaan. Applen mukaan se ei voi hyväksyä tällaista sovellusta App Storeen ellei se voi tarkistaa jokaista sen kautta jaettavaa peliä. Käytännössä pelit tulisi julkaista App Storessa myös erikseen ladattavina peleinä.

Microsoftille Applen vaatimukset eivät kelpaa, koska useiden pelien julkaisu App Storessa vain Game Passin hyväksymisen takia ei ole vaivan arvoista. Ohjelmistojätti lupaa kuitenkin tuoda palvelun Applen alustoille ensi vuonna.

Mallia haetaan Amazonista, joka esitteli hiljattain oman Luna-suoratoistopalvelun. iOS:llä toimiva palvelua jaetaan selaimessa toimivana web-sovelluksena, jolloin se voi ohittaa kokonaan App Storen ja Applen valvonnan. Microsoftin ajatuksena on julkista Game Pass -suoratoistopalvelu myös tällaisena web-sovelluksena. Web-sovellus julkistaan ensi vuoden alussa.
Microsoft aikoo tuoda suoratoistopelaamisen Windows-tietokoneille ensi vuoden aikana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto