Uuden sukupolven pelikonsolien lisätalennustila tulee kalliiksi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 24.9.2020 19:24

Uuden sukupolven pelikonsolien lisätalennustila tulee kalliiksi Sekä Microsoft että Sony ovat varmistaneet uusissa pelikonsoleissaa, että tallennustila on helppo laajentaa niin uusia kuin vanhoja pelejä varten. Peleille lisätilaa ei kuitenkaan välttämättä saa vain ostamalla halvinta SSD-asemaa.
Vanhat pelit tulevat pyörimään helpommin heikommistakin SSD-asemista, mutta uusien Xbox-pelien suhteen sekä Series X:llä että Series S:llä vaatii nopeampia levyjä.

Twitter-käyttäjä Wario64 on hoksannut Best Buyn lisänneen valikoimiin uuden teratavun lisälevyn Xbox Series X:lle ja Xbox Series S:lle. Kyseessä on yksinoikeudella uusien Xbox-konsolien lisäasemia valmistavan Seagaten levy, jolla on hintaa peräti 220 dollaria.

Tämä on kova hinta konsolin tallennustilan tuplaamisesta Xbox Series X:n tapauksessa ja triplaamisesta Series S:n tapauksessa. Xbox Series X maksaa Yhdysvalloissa 499 dollaria, eli teratavu on liki puolet sen hinnasta.

Series S:n suhteen tilanne on melkoisen karmaiseva, sillä se maksaa vain 299 dollaria, joten yli 200 dollarin lisähinta kuulostaa monille varmasti liian kovalta palalta.

PlayStation-fanien suhteen tilanne ei ole sekään ihanteellinen. Japanilaisyhtiö ei ole vielä vahvistanut sertifioituja lisälevyjä PS5-pelejä varten eikä uusia pelejä voi pelata hitailla asemilla silläkään.

Ei ole täysin selvää tuleeko Sony vaatimaan lisälevyiltä neljännen sukupolven PCIe-väyliä. Jos näin on, niin senkin kohdalla uudet pelit vaativat melkoisen arvokkaita levyjä.

Tällä hetkellä PCIe 4.0 -levyjä on vähän ja hinnat ovat teratavua kohden myös parissa sadassa. Mikäli kuitenkin Sony päättää sallia myös kolmannen sukupolven PCIe:llä varustettuja NVMe levyjä, niin teratavun voi saada noin satasella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto