AfterDawn: IT-alan uutiset

Valtava yrityskauppa toteutui – Nvidia ostaa ARM:n

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.9.2020 05:57

Valtava yrityskauppa toteutui – Nvidia ostaa ARM:n

Grafiikkapiirejä kehitävä Nvidia ravisuttaa teknologiasektoria muutoinkin kuin uusien näytönohjainten julkaisuilla. Yhtiö on nimittäin ilmoittanut ostaneensa brittiläisen ARM-mikroarkkitehtuuria kehittävän yhtiön SoftBankilta.
Kaupan arvo on peräti 40 miljardia dollaria. SoftBank kuittaa kaupoista mehevän tilin, sillä se itse osti ARM:n itselleen vain muutama vuosi aikaisemmin 32 miljardin dollarin hintaan. SoftBank jää kuitenkin edelleen vähemmistöomistajan asemaan alle 10 prosentin osuudella.

Nvidia odottaa kaupan vahvistavan sen ja ARM:n asemaa tekoälypiirien markkinoilla. Nvidia lupaa myös investoida tekoälytutkimukseen Cambridgessä, jossa ARM pitää päämajaansa. Nvidia lupaa myös jatkaa ARM:n nykyistä lisensointibisnestä, joten kaupalla ei ole oletettavasti suuria vaikutuksia ARM:n nykyisiin asiakkaisiin. Nvidia kuitenkin vinkkaa lehdistötiedotteessaan, että ARM:n asiakkaille tullaan jatkossa tarjoamaan lisensoitavaksi myös Nvidian teknologiaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: SoftBank ARM NVIDIA
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto