AfterDawn: IT-alan uutiset

TikTok haastaa Trumpin hallinnon – Oikeusjuttu on tulossa tänään vireille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.8.2020 06:13

TikTok haastaa Trumpin hallinnon – Oikeusjuttu on tulossa tänään vireille

Musiikkivideopalvelu TikTok on ilmoittanut haastavansa Donald Trumpin hallinnon oikeuteen sitä vastaan annettujen presidentillisten määräysten takia. Trump käytännössä kielsi TikTokin toiminnan Yhdysvalloissa ja antoi palvelun toimintojen myynnille määräajan.
TikTokin mukaan se haastaa Trumpin hallinnon oikeuteen ehkä jo tänään. Yhtiön mukaan hallinto ei ole ollut kiinnostunut TikTokin oikeusturvasta, minkä takia palvelun on varmistettava omien oikeuksien toteutuminen oikeusprosessin kautta. Trumpia häiritsee TikTokin omistajan kiinalaistaustaisuus, sillä hallinto on antanut palvelulle marraskuun 12. päivään asti aikaa myydä Yhdysvaltojen toiminnot.

TikTok on käynyt toimintojen myymisestä keskusteluita ainakin Microsoftin ja Oraclen kanssa.

Yhdysvallat kävi kovat kauppaneuvottelut Kiinan kanssa viime vuonna. Samalla Yhdysvallat loi painetta Huawein liiketoiminnan suuntaan. Tänä vuonna Trumpin hallinto onnistui estämään piiritoimitukset Huaweille, minkä vuoksi puhelinvalmistajan puhelintuotanto uhkaa pian loppua.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto