AfterDawn: IT-alan uutiset

Ikoninen kamerayhtiö lopettaa kameroiden kehittämisen – Älypuhelimet tuhosi bisneksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.6.2020 05:39 Kommentteja (2)

Ikoninen kamerayhtiö lopettaa kameroiden kehittämisen – Älypuhelimet tuhosi bisneksen Olympus on tullut monelle suomalaisellekin tutuksi taskukameroiden merkkinä, mutta älypuhelimien kameroiden kehittymisen myötä tavallinen kansa ei tarvitse enää taskukameraa lomakuvien ottamiseen.
Kameramyynnin alamäki on näkynyt Olympuksenkin kirjanpidossa, minkä vuoksi japanilaisyhtiö on nyt ilmoittanut lopettavansa kokonaan kuluttajille tarkoitettujen kameroiden myynnin ja keskittyvänsä jatkossa sairaaloissa käytettävien kuvauslaitteiden kehittämiseen. Olympus myy kamerayhtiönsä pääomasijoittajille, joten tietyllä tavalla liiketoiminta vielä jatkuu.

Olympus aikoo myydä 84 vuotta toimineen kameraliiketoiminnan Japan Industrial Partnersille tämän vuoden loppuun mennessä.

Parhaimmillaan digikamerat toivat Olympukselle rahaa kolme miljardia dollaria vuodessa, mutta viime vuonna liikevaihtoa kertyi enää vain 400 miljoonaa dollaria ja viimeiset kolme vuotta toiminta on ollut tappiollista.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.6.2020 19:53

Kameroita ja kameroilla varustettuja laitteita on nyt varmaan enemmän kuin koskaan. Ehkä kannattaisi etsiä uutta markkinarakoa tuotteille eikä lyödä hanskoja tiskiin kun ei pokkareita kukaan enää osta.

21.7.2020 13:18
nordlinger
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
Kameroita ja kameroilla varustettuja laitteita on nyt varmaan enemmän kuin koskaan. Ehkä kannattaisi etsiä uutta markkinarakoa tuotteille eikä lyödä hanskoja tiskiin kun ei pokkareita kukaan enää osta.
"Pokkari" on aika vahvasti sanottu Olympuksen laadukkaista, peilittömistä, jopa ammattikäyttöön suunnatuista järjestelmäkameroista.

En usko että siellä lyödään hanskoja tiskiin ensimmäisen ongelman kohdalla, vaan kyseessä on pitkään ja harkitusti tehty liike.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto