Foodoran käyttäjätietoihin murtauduttiin: Koskee myös Suomea, satojatuhansia tunnuksia vietiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 16.6.2020 14:03

Foodoran käyttäjätietoihin murtauduttiin: Koskee myös Suomea, satojatuhansia tunnuksia vietiin Yksi maailman suurimmista alustapalveluyhtiöistä, Foodora, on joutunut valtavan tietomurron kohteeksi. Foodora on saksalainen palvelu, mutta toimii myös Suomessa. Se omisti myös Suomessa aiemmin toimineen Pizza-Online -palvelun, joka fuusioitiin osaksi Foodoraa hiljattain. Foodoran omistaa sen saksalainen emoyhtiö Delivery Hero.
Tietomurrossa yhtiöltä on viety yli 700 000 palvelua käyttäneen asiakkaan nimet, osoitetiedot sekä puhelinnumerot. Lisäksi salsanoja on saatu vietyä ainakin osalta asiakkaista. Foodora kuitenkin vakuuttaa, että maksukorttien tietoja murron yhteydessä ei ole onnistuttu viemään.

Raporttien mukaan useat Foodoran asiakkaat Suomessakin ovat alkaneet saamaan roskapostia sähköpostiosoitteisiinsa. Omien tietojen joutumisen murtautujien käsiin voi tarkistaa mm. täältä.P.S. Vaikka tietomurroilta ei itse voikaan suojautua, on omaa turvallisuuttaan helppo kohentaa kuitenkin käyttämällä hyvää salasanaa, johon oppaamme antaa vinkkejä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto