AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple on valmis mini-LED-näyttöihin – Sijoittaa uuteen tehtaaseen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.6.2020 06:09

Apple on valmis mini-LED-näyttöihin – Sijoittaa uuteen tehtaaseen

Apple panostanut mikro- ja mini-LED-näyttöjen kehitykseen jo usean vuoden ajan, mutta nyt yhtiö olisi valmis aloittamaan tuotannon. Taiwanilaisen CENS-julkaisun tietojen mukaan Apple valmistelee 330 miljoonan dollarin kokoista sijoitusta teknologian kaupallistamiseksi.
Mikäli tehdasinvestointi toteutuu, tulee Apple tekemään tuotannollista yhteistyötä taiwanilaisen LED-valmistaja Epistarin kanssa sekä LCD-paneeleita valmistavan AU Optronicsin kanssa. Apple on aiemminkin varmistanut itselleen komponentteja hankkimalla kriittiset laitteet ja tilat, mutta operatiivisen tuotannon se on jättänyt muiden yhtiöiden harteille.

Tavanomaisissa LCD-näytöissä käytetään melko kookkaita LED-taustavaloja, mutta mikro- ja mini-LED-näytöissä taustavalojen koko ja sitä kautta niiden määrä yhdessä näyttöpaneelissa on moninkertainen. Rakenteen ansiosta uuden sukupolven LED-näytöt yltävät kuvanlaadussa OLED-näyttöjen tasolle tai jopa sen yli. Lisäksi saavutetaan LCD-näyttöjen parempi kestävyys.
Koska pienien LED-yksiköiden valmistus on hankalaa, aloittaa Apple teknologian hyödyntämisen tuotteissa, joissa on kaikkein suurimmat näytöt. Mini-LED-teknologiaa aiotaan hyödyntää lähitulevaisuudessa esimerkiksi iMaceissä, iPad Pro -tableteissa ja MacBook Pro -tietokoneissa. Jää nähtäväksi koska teknologia tuodaan iPhoneihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto