AfterDawn: IT-alan uutiset

Minecraft rikkoi hurjan rajapyykin liki kymmenen vuotta julkaisun jälkeen, paljasti uuden logon

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 18.5.2020 18:54

Minecraft rikkoi hurjan rajapyykin liki kymmenen vuotta julkaisun jälkeen, paljasti uuden logon

Kymmenen vuotta sitten Markus "Notch" Perssonin toimesta perustettu pelistudio Mojang loi huippusuositun Minecraft-pelin ja julkaisi sen 2011. Nykyisin Microsoftin omistama peli on kerännyt vuosien varrella valtavan määrän pelaajia ja myynti jatkuu kovana edelleen.
Minecraft juhlii nyt peräti 200 miljoonan pelin rajapyykkiä. Perspektiiviä suoritukseen antaa se, että maailman pelimyyntitilastojen kakkosena olevan GTA V -pelin 120 miljoonaa meni rikki jo vuonna 2017, kolme vuotta Microsoftin oston jälkeen, ja takana on myös legendaarinen Tetris puolet Minecraftiä pienemmällä saaliilla, 100 miljoonalla.

Pelin kehitys on jatkunut myös vuosien ajan ja aivan hiljattain grafiikkoja on uudistettu mm. uudella säteenjäljitystekniikalla.

Viime vuoden lopulla yhtiön toimitusjohtaja puolestaan kertoi, että Minecraftin tilanne on parempi kuin koskaan.
Mojang tunnetaan nyt myös uudella nimellä Mojang Studios, joka yhdistää studiot, ml. Microsoftin kotiseutujen Redmondin studion ja Tukholman studion, yhden nimikkeen alle. 200 miljoonan myydyn pelin kunniaksi Mojang Studios sai myös uuden logon, joka nähdään yllä ja esitellään alla olevalla videolla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto