AfterDawn: IT-alan uutiset

Lidl aikoo haastaa Amazonin pilvipalveluissa?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 13.5.2020 05:51 Kommentteja (1)

Lidl aikoo haastaa Amazonin pilvipalveluissa? Verkkokauppajätin laajentuminen pilvipalveluiden tarjoajaksi on jo itsessään melko erikoista, mutta se on kuitenkin vielä ymmärrettävää, koska verkkokauppa kuitenkin operoi verkossa joten sillä on oltava jonkinlainen käsitys taustalla olevasta teknologiasta. Erikoisempaa on sen sijaan se, että Suomessakin markkinaosuuksia kaapanneen Lidlin pääomistaja Schwarz Group aikoo haastaa Amazon Web Servicesin.
Schwarz Group osti hiljattain 70 ohjelmisto-osaajaa työllistäneen Camao IDC:n, jonka voimin Amazonin pilvipalveluille lähdetään kehittämään eurooppalaista haastajaa. Schwarzin tavoitteena on hyödyntää eurooppalaisuutta pilvipalveluiden rakentamisessa, joten "Lidl-pilveä" aletaan myydä ensisijaisesti eurooppalaisille verkkopalveluille. Amazon Web Servicesin palveluiden laatu ja hinta ovat kuitenkin äärimmäisen kilpailukykyiset, joten jää nähtäväksi miten Schwarz yrityksessään pärjää.
Tavoitteena on lisäksi kehittää Lidlin verkkokauppaa edistyksellisemmäksi ympäri Eurooppaa. Suomessa Lidl kokeili vajaat pari vuotta Sportyfeel-verkkokauppaa, mutta se päätettiin nyt lopettaa. Ilmeisesti myöhemmin on tulossa lanseeraus, jota varten Sportyfeel-kaupalla kerättiin arvokasta markkinadataa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

115.5.2020 18:54

Eli jonkun ajan päästä Lidlistä saa myös pilveä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto