AfterDawn: IT-alan uutiset

Ei enää Chromecastia? Googlen huhutaan korvaavan suositun mediatoistolaitteen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 7.5.2020 21:26

Ei enää Chromecastia? Googlen huhutaan korvaavan suositun mediatoistolaitteen Useat verkkosivustot ovat kertoneet viime päivinä, että Google olisi hylkäämässä suositun Chromecast -mediatoistimen ja korvaamassa sen Android TV-pohjaisella ratkaisulla.
Huhujen mukaan kyseessä olisi Googlen sisarbrändin, Nestin, alle tuotava laite, joka käyttäisi Android TV -alustaa ja olisi siten enemmän mm. Roku ja Amazon Fire TV-mediatoistinten kaltainen, itsenäinen laite.

Chromecast ei ole varsinaisesti itsenäinen mediatoistin, vaan siihen lähetetään videovirtaa puhelimen tai tietokoneen välityksellä, jolloin puhelin (tai tietokone) toimii ikään kuin kaukosäätimenä ja videotoiston ohjaimena. Android TV-ratkaisussa laite itsessään osaisi näyttää videosisältöä suosituimmista lähteistä, perinteisen kaukosäätimen komennuksessa.
Sinänsä moni Chromecastin fani voi huokaista kuitenkin helpotuksesta siinä mielessä, että tuleva laite sisältäisi myös Google Cast -ominaisuudet, eli sitä pystyisi käyttämään myös Chromecastin tapaan.

Laitteen myynti oli ilmeisesti tarkoitus aloittaa jo tulevana kesänä, mutta koronaviruspandemia on aiheuttanut ongelmia tuotantoketjuissa ympäri maailmaa ja laitteen julkaisu tuleekin todennäköisesti viivästymään.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto