Kasvojentunnistusta aletaan pian hyödyntämään laajemmin työpaikolla - 50 000 palkansaajaa voi pian kirjautua kasvoillaan töihin

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 24.4.2020 17:55

Kasvojentunnistusta aletaan pian hyödyntämään laajemmin työpaikolla - 50 000 palkansaajaa voi pian kirjautua kasvoillaan töihin Yli 50 000 palkansaajan Ontime Työaikaraportointi -järjestelmään liitetään 1.6. alkaen kasvojentunnistusteknologia, jolla työntekijä voi kirjautua muun muassa töihin, lounaalle ja pois töistä.
Teknologia on kehitetty Suomessa CaraCom Group Oy:n toimesta. Yrityksen mukaan kuva voidaan ottaa esimerkiksi työpaikan aulaan sijoitetulla tabletilla tai järjestelmään voidaan myös liittää kameratunnistus, jolloin työntekijä vain kävelee kameran ohi työpaikalle.

"Kasvojen kuvaa ei tallenneta, vaan järjestelmä muuttaa kuvan yksilölliseksi biometriseksi kartaksi. Sitä verrataan tietokantaan aiemmin tallennettuihin kuvien matemaattisiin malleihin", kertoo kasvojentunnistusteknologian kehittäjän, suomalaisen CaraCom Group Oy:n toimitusjohtaja Santtu Harjuhaahto.

Kasvojentunnistuksen myötä kirjautuminen onnistuu ilman muovista tagia, joka myös vähentää muovin määrää. Erilaisia muovikortteja on nykyään käytössä maailmanlaajuisesti arviolta 25 miljardia, ja ne aiheuttavat merkittävän ympäristökuorman. Kasvoilla tunnistaminen myös vähentää virheellisiä kirjautumisia.Tiedotteen mukaan teknologia on EU:n henkilötietoja-asetuksen (GDPR) mukaan auditoitu ja sen laillisuus on varmistettu. Kasvojentunnistusteknologian hyödyntäminen toimii myös etätöissä ja sen yhteyteen voidaan liittää myös muita kirjautumistapoja.

"Käyttö on yhtä helppoa ja turvallista etänä, kunhan etätietokoneen tietoturvasta on huolehdittu kuten muutenkin tulee olla. Korkean turvatason työpaikoissa kasvojentunnistusta voi vahvistaa esimerkiksi samaan järjestelmään liitetyllä PIN-koodilla ja muilla lisäkirjautumistavoilla", Harjuhaahto sanoo.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Zoomiin tulossa salaus – Ilmiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa Zoomiin tulossa salaus – Ilmiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa (3.6.2020 19:30)
Koronapandemian voimalla maailman tietoisuuteen noussut videopuhelupalvelu Zoom on ilmoittanut lisäävänsä puheluihin end-to-end-salauksen. Valitettavasti parannettu salaus tulee vain maksaville käyttäjille. ....
Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi (3.6.2020 18:44)
Neste avaa 3.6.2020 uudenlaisen automatisoidun Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan. Ostoksien tekemisessä hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan ....
Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: tätä seurataan Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan" (3.6.2020 18:43)
Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja ....
Vuoto paljastaa tietoja Galaxy Note20:n periskooppikamerasta Vuoto paljastaa tietoja Galaxy Note20:n periskooppikamerasta (3.6.2020 18:17)
Samsungin tulevan huippupuhelimen, Galaxy Note20:n, julkaisu lähestyy kovaa vauhtia. Perinteisesti loppukesästä tai alkusyksystä päivittyvä mallisto saa jälleen kohta uuden tulokkaan. Yleensä ....
Googlen oikeuteen: Incognito-moodi ei suojaa seuraamiselta? Googlen oikeuteen: Incognito-moodi ei suojaa seuraamiselta? (3.6.2020 18:02)
Googlen Chrome-selaimista löytyvä Incognito-moodi mahdollistaa yksityisen selaamisen, joka ei jätä ylimääräisiä jälkiä – tai näin ainakin käyttäjälle uskotellaan. Uusi kanne väittää, että Googlen ....
1 kommentti

Uutisarkisto