AfterDawn: IT-alan uutiset

Minecraftin grafiikat uudistuvat – Säteenjäljitysteknologia tuo mukanaan realistisemman valaistuksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.4.2020 18:11

Minecraftin grafiikat uudistuvat – Säteenjäljitysteknologia tuo mukanaan realistisemman valaistuksen

Minecraftin suola on sen karkeassa pikseligrafiikassa, mutta se ei estä sitä kulkemassa grafiikkateknologian aallonharjalla. Mojang Studios aikoo nimittäin julkaista huhtikuun 16. päivänä Minecraftin tutusta yksinpelistä säteenjäljitysteknologiaa hyödyntävän version.
Peliä on kehitetty pitkään Nvidian kanssa, mutta nyt graafisesti aiempaa realistisempi Minecraft alkaa olla valmis pelaajien beta-käyttöön. Pelissä hyödynnetään valon laskennallista simulointia eri materiaaleissa heijastusten, valaistuksen ja varjojen kanssa. Peliin sisältyy myös säteenjäljityksen hyötyjä demoavia uusia maailmoja, kuten Aquatic Adventure, Imagination Island ja Neon District.

Vaikka grafiikoissa pyritään aiempaa enemmän realistisempaan ilmeeseen, ei pelin pikselimäinen ote ole häviämässä mihinkään.

Säteenjäljitys julkaistaan Minecraftin Windows 10 -peliin. Lienee vain ajan kysymys koska ominaisuus löytyy myös Xbox-pelistä, sillä Xbox Series X tulee sisältämään myös tuen säteenjäljitykselle.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto