AfterDawn: IT-alan uutiset

LCD-näyttöjen hautajaiset koittaa pian – Samsung lopettaa tuotannon kokonaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.3.2020 17:59 Kommentteja (3)

LCD-näyttöjen hautajaiset koittaa pian – Samsung lopettaa tuotannon kokonaan

Yhden aikakauden loppu alkaa olla käsillä, sillä Samsungin näyttöyksikkö Samsung Display on lopettamassa vuosikausia grafiikoita ihmisille esittäneiden LCD-näyttöpaneelien tuotannon. Samsung aikoo jatkossa panostaa enemmän OLED-teknologiaan.
Samsungilla on tällä hetkellä kaksi LCD-näyttöjen valmistukseen keskittyvää tuotantolinjaa, jotka sijaitsevat Etelä-Koreassa ja Kiinassa. Molemmat linjat lopettavat tuotantonsa vuoden loppuun mennessä. Samsungin mukaan LCD-näyttöjen hintatrendit osoittavat alaspäin, minkä vuoksi yhtiö ei näe LCD-paneeleiden valmistuksen enää kannattavaksi liiketoiminnaksi.

Tämä ei sinänsä tarkoita etteikö Samsungin tuotteissa nähtäisi jatkossa LCD-näyttöjä – näyttöjen toimittaja voi olla joku yhtiön ulkopuolinen taho, joka myy paneeleita Samsungin laitteisiin edullisesti. Samsung aikoo kuitenkin panostaa tuotteissaankin kasvavissa määrin OLED-teknologiaan. Kvanttipisteitä käyttävät QLED-näytötkin tulevat jatkossa perustumaan OLED-teknologiaan, kun nykyisin kvanttipistekalvon taustalla säteilee LCD-paneeli.
LG Display on myös ilmoittanut lopettavansa LCD-näyttöjen tuotannon Etelä-Koreassa tänä vuonna.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.3.2020 19:50

Eikö Samsungin kehittämälle MicroLED -tekniikalle ole vieläkään paikkaa markkinoilla?

231.3.2020 21:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:
Eikö Samsungin kehittämälle MicroLED -tekniikalle ole vieläkään paikkaa markkinoilla?
On vieläkin liian kallista valmistaa. Samsung myy valtavia näistä tehtyjä videoseiniä, koska microLED:ä on helpompi valmistaa moduuleina isoille seinille, joissa pikseleiden välinen matka voi olla suurempi. (Mitä pienempi pikseleiden väli, sitä vaikeampaa on luoda mustaa)

Vuosi tai pari menee varmaan, että tekniikka on tarpeeksi halpaa valmistaa normikokoisiksi telkkareiksi. Kyllähän sillä jotain malleja myydään, mutta joko hinta- tai kokoluokka on aivan toisissa ulottuvuuksissa normikuluttajalle.

331.3.2020 22:04

Dupl

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.3.2020 @ 22:05

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto