AfterDawn: IT-alan uutiset

Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.3.2020 06:18

Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet suosiota. Räjähdysmäisesti suosiotaan on kasvattanut esimerkiksi videopuhelusovellus Zoom.
Motherboard-verkkojulkaisun mukaan Zoom lähettää käyttäjän tietämättä tietoja Facebookille. Zoom on rakennettu Facebookin tarjoamia SDK-työkaluja hyödyntäen, minkä seurauksena Facebook pääsee myös käsiksi Zoomin käyttäjien tietoihin. Zoom ei kuitenkaan mainitse tiedonvaihdosta tietosuojaselosteessaan, joten käyttäjä ei voi ennalta käsin tietää hänestä liikkuvan dataa Facebookille.

Tietosuojaselosteessa kerrotaan Zoomin lähettävän automaattisesti yhteistyökumppaneille, mutta Facebookia ei mainita nimeltä. Google Ads ja Google Analytics mainitaan nimeltä, mutta ei Facebookia.

Facebook saa kerättyä tietoja Zoomin käyttäjistä vaikkei näillä olisi edes Facebook-tiliä. Zoomin iOS-sovelluksen analysointi paljasti, että sovellus on kytketty kiinni Facebookin Graph-rajapintaan, Zoom paljastaa Facebookille muun muassa käyttäjän omistaman puhelimen mallin, aikavyöhykkeen, kaupungin, teleoperaattorin ja laitteeseen sidotun uniikin mainostunnistenumeron.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto