Epic Games hyökkää pelijulkaisijaksi – Tässäkö ratkaisu pelikehittäjien rahaongelmiin?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.3.2020 17:49

Epic Games hyökkää pelijulkaisijaksi – Tässäkö ratkaisu pelikehittäjien rahaongelmiin? Fortnite-pelisensaatiosta parhaiten tunnettu pelistudio Epic Games on päättänyt laajentua pelijulkaisijaksi. Yhtiön mukaan sillä oli nyt tarpeeksi hartioita toteuttaa sen pitkäaikainen unelma – luoda pelijulkaisija, joka ei nappaa voita studioiden leivän päältä.
Epic Games Publishing toimii Epic Gamesin mukaan juuri sillä tavalla kuin yhtiö olisi halunnut julkaisijoiden toimivan, kun Epic Games oli vielä muista riippuvainen peliyhtiö. Julkaisijan toimintamalliin kuuluu ajatus siitä, että pelin immateriaaliset oikeudet kuuluvat aina täysimääräisesti studiolle. Julkaisija kustantaa pelin tuottamiseen menevät kulut kehittäjien palkoista lokalisointikustannuksiin saakka.

Uusi julkaisija pitää itsellään myyntitulot kunnes kustannukset on katettu. Tämän jälkeen pelikehittäjät saavat 50 prosentin osuuden tuloista. Julkaisumallissa pelikehittäjien kantama riski jää pieneksi, mutta samalla voittoja joutuu odottamaan kauemmin.Epic Games Publishingin nimettyjä kumppaneita ovat esimerkiksi Playdead, Gen Design sekä suomalaisille tuttu Remedy Entertainment, joka on luvannut julkaista Epicin kautta kaksi peliä. Näistä toinen on isolla rahalla tehty peli ja toinen on hieman pienempi samaan maailmaan sijoittuva peli. Uusia kumppneita luvataan tulevan myöhemmin lisää. Epicin mukaan pelikehittäjiä ei velvoiteta mitenkään julkaisemaan pelejä vain Epic Gamesin oman pelikaupan kautta, vaan julkaisumalli toimii alustariippumattomasti.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto