AfterDawn: IT-alan uutiset

Uniikki pala konsolihistoriaa myytiin – Nintendo Play Station ostettiin huippusummalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.3.2020 16:42

Uniikki pala konsolihistoriaa myytiin – Nintendo Play Station ostettiin huippusummalla

Viime syksynä esittämäämme kysymykseen kuinka paljon maksaisit Nintendo Play Stationista, on saatu vihdoin vastaus. Emme ehkä tiedä kuinka paljon juuri sinä olisit valmis maksamaan tuollaisesta konsolista, mutta Greg McLemore oli valmis maksamaan siitä 360 000 dollaria.
McLemore teki sievoisesti rahaa dotcom-kuplan kovimpina vuosina perustetuilla Pets.com- ja Toys.com-verkkokaupoilla. Nintendon ja Sonyn muinaisesta konsoliyhteistyöstä kielivästä konsolista kisasivat huutokaupassa myös esimerkiksi Oculus VR:n perustaja Palmer Luckey, mutta hänen tarjoukset eivät riittäneet Nintendo Play Stationin lunastamiseen.

Nintendon ja Sonyn yhdessä kehittämästä konsolista ehdittiin tehdä noin 200 prototyyppiä, mutta kumppanuus katkesi lopulta Nintendon epäluuloisuuteen. Nintendo pelkäsi Sonyn saavan turhan paljon jalansijaa konsolimarkkinoilla yhteistyön kautta, joten se ei halunnut enää pelata Sonyn pussiin. Yhteistyön katkettua Sony päätyi lopulta julkaisemaan ensimmäisen sukupolven PlayStationin ja loppu on historiaa.
Muiden prototyyppien arvellaan olevan jo tuhoutunut, joten nyt huutokaupattu konsoli saattaa olla ainoa säästynyt yksilö.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto