Tesla sai luvan jatkaa Gigafactoryn rakentamista Saksaan – Metsien kaataminen yritettiin keskeyttää

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.2.2020 18:20

Tesla sai luvan jatkaa Gigafactoryn rakentamista Saksaan – Metsien kaataminen yritettiin keskeyttää Tesla on saanut luvan jatkaa Berliiniin rakennettavan Gigafactory-akkutehtaan maastotöitä. Sähköautoyhtiö poistatti puustoa yli 91 hehtaarin kokoiselta alueelta, jotta siellä voidaan aikanaan aloittaa varsinaisen tehtaan rakennustyöt. Puuston poisto keskeytyi hetkeksi, kun paikallinen ympäristöliike teki yhtiön toiminnasta valituksen Berliinin-Brandenburgin korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Ympäristöliikke vaati Teslan toiminnan keskeyttämistä, sillä yhtiölle ei ole vielä myönnetty varsinaista rakennuslupaa tehdasta varten. Tesla toimii siis omalla riskillään puuston poiston suhteen, mikäli rakennuslupaa ei lopulta myönnetä. Tesla yrittää kompensoida sen toiminnasta koituvia haittoja istuttamalla muualle kolme uutta puuta jokaista kaadettu puuta kohden.

Metsän kaatamiseen liittyvältä kritiikiltä Tesla on yrittänyt suojautua toteamalla muun muassa, että metsät eivät ole ikimetsiä vaan ne on aikoinaan istutettu kartongin tutoantoa varten.Gigafactory-tehtaan rakentamiseen Berliinin lähellä sijaitsevaan Grünheiden kuntaan on aiheuttanut paljon ympäristöhuolia. Tehtaalla käsiteltävien kemikaalien on pelätty esimerkiksi pilaavan vesistöjä. Grünheide sijaitsee vesiensuojelualueella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto