AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla sai luvan jatkaa Gigafactoryn rakentamista Saksaan – Metsien kaataminen yritettiin keskeyttää

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.2.2020 18:20

Tesla sai luvan jatkaa Gigafactoryn rakentamista Saksaan – Metsien kaataminen yritettiin keskeyttää

Tesla on saanut luvan jatkaa Berliiniin rakennettavan Gigafactory-akkutehtaan maastotöitä. Sähköautoyhtiö poistatti puustoa yli 91 hehtaarin kokoiselta alueelta, jotta siellä voidaan aikanaan aloittaa varsinaisen tehtaan rakennustyöt. Puuston poisto keskeytyi hetkeksi, kun paikallinen ympäristöliike teki yhtiön toiminnasta valituksen Berliinin-Brandenburgin korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Ympäristöliikke vaati Teslan toiminnan keskeyttämistä, sillä yhtiölle ei ole vielä myönnetty varsinaista rakennuslupaa tehdasta varten. Tesla toimii siis omalla riskillään puuston poiston suhteen, mikäli rakennuslupaa ei lopulta myönnetä. Tesla yrittää kompensoida sen toiminnasta koituvia haittoja istuttamalla muualle kolme uutta puuta jokaista kaadettu puuta kohden.

Metsän kaatamiseen liittyvältä kritiikiltä Tesla on yrittänyt suojautua toteamalla muun muassa, että metsät eivät ole ikimetsiä vaan ne on aikoinaan istutettu kartongin tutoantoa varten.
Gigafactory-tehtaan rakentamiseen Berliinin lähellä sijaitsevaan Grünheiden kuntaan on aiheuttanut paljon ympäristöhuolia. Tehtaalla käsiteltävien kemikaalien on pelätty esimerkiksi pilaavan vesistöjä. Grünheide sijaitsee vesiensuojelualueella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto