AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC kehitti Netflixille kilpailijan – Ei saanut lupaa sen julkaisuun

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.2.2020 06:28 Kommentteja (1)

BBC kehitti Netflixille kilpailijan – Ei saanut lupaa sen julkaisuun Brittiläinen yleisradioyhtiö BBC on ollut kehityksen kärkeä nettivideopalveluiden kehityksessä. BBC on esimerkiksi esittänyt omilla kanavillaan nähtyjä ohjelmia iPlayer-nettivideopalvelussa brittiyleisölle. Kun BBC esittää isoja ja suosittuja tuotantoja, voisi kuvitella yhtiöllä olevan haluja julkaista haastaja Netflixille.
BBC itse asiassa on kehittänyt kilpailevan palvelun ja teki sen jo vuosikymmen sitten, mutta yhtiö ei saanut koskaan lupaa lanseerata palvelua. Project Kangaroo -nimisen hankkeen kehitys alkoi jo vuonna 2007 ja ajatuksena oli se, että palvelusta voisi katsoa BBC:n sisältöjen lisäksi ITV:n ja Channel 4:n ohjelmistoja. Mukaan otettaisiin myös valikoituja Hollywood-elokuvia.

Pohjatyöt palvelun julkaisemiseksi oli tehty ja kaiken piti olla valmiina, mutta kilpailuviranomainen puuttui peliin ja kielsi palvelun julkaisun. Viranomaisen mukaan palvelulla olisi liian hallitseva asema markkinoilla, koska sen ajan suurimmat TV-viihteen esittäjät olivat mukana palvelussa.
BBC:n vanhat suotatoistopalvelusuunnitelmat tulivat ilmi, kun yhtiö antoi vastineensa kulttuuriministeri Nicky Morganin kommenteille. Morganin mukaan BBC:n pitäisi sopeutua markkinoiden muutoksiin tai muuten sillä olisi edessään Blockbusterin kohtalo. Blockbuster oli iso videovuokraamo, jonka bisnes hävisi verkkopalveluiden yleistymisen myötä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: BBC iPlayer Netflix
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

117.2.2020 17:03

Tarvitaanko noita "netflixin" kilpailijoita sitten lisää...Elokuvat ja sarjat pirstaloitu kymmeneen eri palveluun jotka pitäisi ostaa erikseen, joo ei kiitos.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto