PlayStation 5:n ikävämpi puoli – Jokainen myyty konsoli voi tuottaa tappiota

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.2.2020 18:07 Kommentteja (1)

PlayStation 5:n ikävämpi puoli – Jokainen myyty konsoli voi tuottaa tappiota Kuun alussa Sony paljasti seuraavansa kilpailun kehittymistä PlayStation 5:n kuluttajahinnan päättämisen suhteen, joten Microsoftin voisi sanoa päättävän seuraavan konsolisukupolven hintatason.
Kuulostaisi siltä, että Sony on ylilyöntiasemassa, mutta tällainen päätelmä on liian pitkälle vedetty johtopäätös. Sonylle harmaita hiuksia aiheuttaa nimittäin komponenttien kohonnut hintataso, minkä hillitsemiseen pelijätti yrittää keksiä nokkelia ratkaisuita. Bloombergin tietojen mukaan PS5-prototyypin valmistuskustannukset liikkuvat 450 dollarin tietämillä.

Mikäli Sony myy uutta konsoliaan PS4:n hintatasolla, niin se tarkoittaisi tappiollista liiketoiminta alusta saakka. PlayStation 4:n kohdalla Sony teki voittoa jokaista myytyä konsolia kohden, mutta historiaa ei tarvitse kelata kuin PS3:n aikakauteen, kun tappiohinnoittelu oli arkitodellisuutta. Valmistuskustannusten lisäksi konsoliin liittyy huomattavia markkinointikuluja.PlayStation 5:n kulurakennetta rasittanee konsoliin luvattu SSD-tallennusmuisti sekä muu uutuutta kiiltävä teknologia säteenjäljityksestä alkaen. Paljoa alle 399 dollarilla PlayStation 5:ttä tuskin myydään.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

115.2.2020 08:00

No näinhän se on mennyt melkein aina sukupolven alussa. PS3 myi 150 taalan tappiolla alkuun.
Rauta halpenee kuitenkin nopeasti ja tappio pienenee samalla.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....
Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....

Uutisarkisto