AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla aloittaa uuden automallin tuotannon puoli vuotta etuajassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.2.2020 06:00

Tesla aloittaa uuden automallin tuotannon puoli vuotta etuajassa

Tesla aloittaa crossover-tyyppisen Model Y -sähköauton toimitukset selvästi aiemmin kuin on luvattu. Vuoden lopulle luvatut toimitukset alkavat vuoden lopun sijaan Performance- ja Long range -versioiden kohdalla jo maaliskuussa.
Noin puoli vuotta etuajassa alkavien toimitusten lisäksi Tesla on onnistunut tekemään viilauksia Model Y:hyn, minkä ansiosta auton aukostosta riittää virtaa pidemmälle. Aiemmin luvatun 450 kilometrin ajomatkan sijaan autosta riittää virta 505 kilometrin reissuun. Tesla ei selventänyt sitä, että onko yhtiö tehnyt muutoksia auton rakenteeseen vai onko lisäkilometrit saatu aikaan ohjelmistomuutosten kautta.

Suomeen toimitettavien Model Y -autojen tuotanto alkaa Teslan verkkosivujen mukaan vasta vuoden 2021 alussa. Standard range -version tuotanto alkaa vuorostaan vasta 2022.

Lue myös: Vaasa jäi nuolemaan näppejään – Teslan Gigafactory-tehdas meni Saksaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto