AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.1.2020 06:00

Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin

Microsoft myöntää joutuneensa valtavan tietovuodon kohteeksi. Vyyhdin taustalla oli väärin konfiguroitu asiakaspalvelutietokanta, joka oli käytännössä näkyvillä kaikille tietokantaan pääsyä yrittäville.
Vuodosta uutisoineen Comparitechin mukaan tietokannasta löytyi yli 250 miljoonaa tallennetta 14 vuoden ajalta. Tietokannasta löytyi muun muassa asiakaspalvelussa käytyjä keskusteluita. Compritech ilmoitti havainnostaan Microsoftille, joka esti heti luvattoman pääsyn tietokantaan.

Henkilötietoja ei vuodon takia ilmennyt erityisen paljoa, sillä Microsoft oli poistanut henkilötiedot automatisoidusti ennen tallennusta tietokantaan. Kaikkea automatisoitu järjestelmä ei havaitse, esimerkiksi virheellinen välilyönti @-merkin edessä estää tekstin tunnistamisen sähköpostiosoitteeksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto