SpaceX on valmis ensimmäiseen miehitettyyn avaruuslentoon – Näin paljon avaruuslento maksaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.1.2020 06:16

SpaceX on valmis ensimmäiseen miehitettyyn avaruuslentoon – Näin paljon avaruuslento maksaa Miljardööri Elon Muskin avaruusyhtiö SpaceX on saanut viimeisetkin testit suoritettua ensimmäistä miehitettyä avaruuslentoa varten. Muskin mukaan SpaceX:n tavoitteena on, että miehitetty lento suoritettaisiin kansainväliselle avaruusasemalle huhti-kesäkuussa eli sijoittajatermein toisen vuosineljänneksen aikana.
SpaceX valmistelee vielä laitteistoa avaruuslentoa varten, mutta sen pitäisi olla täysin valmis helmikuun aikana. Tämän jälkeen kaikki pitäisi olla teknisesti valmista NASAn astronauttien kuljettamista varten. Astronautit vierailevat ISS:llä vain muutaman päivän ajan, minkä jälkeen heidät kyyditetään takaisin Maahan.

SpaceX:n tavoitteena on ollut kehittää uuden sukupolven kantoraketteja, joiden avulla avaruusmatkailun kustannuksia saataisiin alennettua tuntuvasti. Falcon-kantorakettiohjelman jälkeen SpaceX:n huomio on siirtynyt tavaroiden ja ihmisten kuljettamiseen tarkoitettujen Dragon-avaruusalusten kehitykseen.Yhdysvallat lopetti omat avaruussukkulalennot kesällä 2011, minkä jälkeen maa on ostanut astronauttien kyydit Venäjältä. SpaceX:n ansiosta sukkulalennot ovat tekemässä jälleen paluuta Yhdysvaltoihin. NASAn arvellaan maksavan SpaceX:lle lennoista noin 55 miljoonaa dollaria per astronautti.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....
Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....

Uutisarkisto