AfterDawn vaihtoi pilveen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 14.1.2020 14:24 Kommentteja (1)

AfterDawn vaihtoi pilveen Viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan AfterDawnin palvelut ovat pyörineet mitä moninaisimman alustan päällä. Käytössämme on ollut kaikkea mahdollista, aina jaetusta Windows-palvelimesta HP:n rautaklusteriin, jossa on pyöritetty yli sataa prosessoriydintä, puolen teratavun käyttömuistilla.
Käytännössä koko toimintamme ajan olemme pyörittäneet palveluitamme vuokrattujen, fyysisten palvelinten päällä. Kyseiset palvelimet on luonnollisesti mitoitettu sopimuksia tehdessämme sen hetkisen käyttötarpeemme mukaan, olettaen, että tarpeemme pysyvät pitkälti samana myös sopimuksen keston ajan.

Kiinteät, pitkät palvelinten vuokrasopimukset ovat luonnollisesti tuoneen mukanaan tiettyjä etuja, joista tärkeimpänä tietysti ovat olleet ennakoitavissa olevat kulut. Mutta tuossa on piillyt myös merkittävä ongelma: kun sopimukset ovat usein monivuotisia, tapahtuu nettimaailmassa muutoksia resurssien tarpeiden osalta nopeastikin - suuntaan tai toiseen. Ja noissa tilanteissa pitkät sopimukset, tietylle raudalle, ovat muodostuneet usein ongelmaksi.Puhumattakaan tietysti käyttöjärjestelmäpäivitysten ajastuksen hankaluudesta ja mahdollisista ongelmista raudassa, kun palvelimia on ollut käytössä kuitenkin lopulta vain rajallinen määrä.

Nyt muutos on koittanut vihdoin meillekin, sillä AfterDawn pyörii nyt maailman nopeimmalla pilvipalvelualustalla, UpCloudilla. Eli sanoimme samalla hyvästit vanhoille vilkkaasti pyöriville kovalevyille, omalle räkkikaapille sekä kytkimille, joilla kokonaisuus kytkeytyy toisiinsa. Tilalle tulivat pilvipalvelimet, häikäisevän nopea MaxiOPS -tallennusjärjestelmä sekä softapohjainen sisäverkko palveluidemme välille.

Kokonaisuutta hallitsemme Terraformin avulla ja palveluita hallitaan ja otetaan käyttöön Ansiblea käyttäen.

UpCloudin avulla olemme voineet siirtää pienempiä palveluitamme todella edullisten pilvipalvelinten päälle, jolloin jokainen palapelimme osa toimii pitkälti itsenäisesti, eivätkä ne ole keskenään niin haavoittuvia liikennepiikeille tai mahdollisille ongelmille omissa palveluissamme. Lisäksi voimme nappia painamalla kasvattaa tai pienentää käytössä olevien palveluiden resursseja - ja luonnollisesti myös kustannuksiamme.

Käytännössä siirto aloitettiin jo syksyllä ja palvelut ovat siirtyneet kokonaisuudessaan Upcloudin päälle nyt alkuviikosta, kun saimme viimeisetkin ongelmat omien järjestelmiemme kanssa kuntoon.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että voimme nyt pyörittää AfterDawnin palvelukokonaisuutta järkevämmin, nopeammin - ja huomattavasti edullisemmin kuin aiemmin. Pienenä bonuksena mainittakoon se, että UpCloudin kotimaa on Suomi - aivan kuten AfterDawninkin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun voimme hoitaa ainakin osan asioinnista palveluntarjoajamme kanssa ihan suomeksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

114.1.2020 16:04

Hienoa!

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto