Uusi Firefox laittaa stopin ärsyttäville ilmoituspyynnöille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.1.2020 06:00

Uusi Firefox laittaa stopin ärsyttäville ilmoituspyynnöille Firefoxin uusimmassa versiossa on jälleen otettu edistysaskeleita niin tietoturvan kuin web-käyttökokemuksenkin saralla. Ehkä yksi tärkeimmistä Firefox 72:n uudistuksista liittyy ärsyttäviin ilmoituspyyntöihin.
Ilmoitukset ovat olleet hyvin tehokas tapa saada käyttäjiä vierailemaan sovelluksissa useammin, minkä vuoksi samaa tekniikkaa on hyödynnetty myös verkkosivustoilla. Ennen ilmoitusten pommittamista, sivustot pyytävät siihen ensin lupaa. Tämä saattaa olla joidenkin mielestä jo itsessään ärsyttävää, sillä ensimmäisellä sivustokäynnillä on jo tarpeeksi muutakin vastattavaa ja kiellettävää.

Firefox yrittää tehdä arjesta hieman helpompaa tarjoamalla mahdollisuuden ohittaa sivustojen ilmoituspyynnöt, jolloin sivustovierailusi ei turhaan keskeyden tai häiriinny ylimääräisten kyselyiden takia. Käyttäjä on aiemmin voinut estää ilmoitusten vastaanoton, mutta uudessa Firefoxissa pyynnöt on hävitetty osoiteriville pieneksi puhekuplaksi, joka värähtelee uuden ilmoituksen saapumisen merkiksi. Käyttäjä voi itse päättää reagoiko hän siihen mitenkään.Uuden järjestelmän toiminnasta löytyy havainnollistava GIF täältä. Voit ladata Firefoxin koneellesi Download.fistä.

Lue myös:
Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: selain Firefox
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto