AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi Firefox laittaa stopin ärsyttäville ilmoituspyynnöille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.1.2020 06:00

Uusi Firefox laittaa stopin ärsyttäville ilmoituspyynnöille Firefoxin uusimmassa versiossa on jälleen otettu edistysaskeleita niin tietoturvan kuin web-käyttökokemuksenkin saralla. Ehkä yksi tärkeimmistä Firefox 72:n uudistuksista liittyy ärsyttäviin ilmoituspyyntöihin.
Ilmoitukset ovat olleet hyvin tehokas tapa saada käyttäjiä vierailemaan sovelluksissa useammin, minkä vuoksi samaa tekniikkaa on hyödynnetty myös verkkosivustoilla. Ennen ilmoitusten pommittamista, sivustot pyytävät siihen ensin lupaa. Tämä saattaa olla joidenkin mielestä jo itsessään ärsyttävää, sillä ensimmäisellä sivustokäynnillä on jo tarpeeksi muutakin vastattavaa ja kiellettävää.

Firefox yrittää tehdä arjesta hieman helpompaa tarjoamalla mahdollisuuden ohittaa sivustojen ilmoituspyynnöt, jolloin sivustovierailusi ei turhaan keskeyden tai häiriinny ylimääräisten kyselyiden takia. Käyttäjä on aiemmin voinut estää ilmoitusten vastaanoton, mutta uudessa Firefoxissa pyynnöt on hävitetty osoiteriville pieneksi puhekuplaksi, joka värähtelee uuden ilmoituksen saapumisen merkiksi. Käyttäjä voi itse päättää reagoiko hän siihen mitenkään.
Uuden järjestelmän toiminnasta löytyy havainnollistava GIF täältä. Voit ladata Firefoxin koneellesi Download.fistä.

Lue myös:
Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: selain Firefox
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto