AfterDawn: IT-alan uutiset

Muistatko CSI:ssä käytetyn superzoomuksen? Se on nyt täyttä totta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.12.2019 18:19 Kommentteja (1)

Muistatko CSI:ssä käytetyn superzoomuksen? Se on nyt täyttä totta CSI-sarjoja katsoneet muistanevat kuinka rikoksia selvitettiin huippuluokan kuvamanipuloinnin avulla. Valvontakameran kuvassa näkyneen uhrin silmän sarveiskalvon heijastumaa tarkasteltaessa saatettiin hyvin saada pelkällä zoomaukselle murhaajan kasvot esiin.
CSI-sarjan kulta-aikaan tälläistä tekniikkaa ei valitettavasti ollut käytössä, mutta tekoälyn kehittymisen myötä vastaavankaltainen zoom and enhance -toiminnallisuus on tulossa mahdolliseksi. Käytännössä kyse on siitä, että tekoäly osaa palauttaa kuvan yksityiskohtia näkyviin kun kuvaa zoomaa yli kuvan natiivitarkkuuden.

Pixelmator Pro -kuvaeditointiohjelmaan on tullut ML Super Resolution -niminen ominaisuus, jonka avulla kuvien yksityiskohtien näkyvyyttä voi parantaa kolminkertaisen zoomuksen jäljiltä. Kuvien skaalaukseen on ollut ennenkin monia menetelmiä, mutta uusi tekniikka hyödyntää koneoppimista. ML Super Resolution -tekniikkaa on verrattu Pixelmatorin blogissa perinteisiin skaalaustekniikoihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

118.12.2019 12:39

Pikselimössöstä saa kolme kertaa suuremman sumean kuvan ts. erittäin kaukana ollaan otsikonmukaisesta "superzoomauksesta". Vastaavia softia on ollut muutenkin saatavilla jo useamman vuoden ajan, niin eipä siinäkään mitään uutta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto