AfterDawn: IT-alan uutiset

Supercellin taustavoima haluaa oikeudet Nintendon legendaarisiin hahmoihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.11.2019 18:18

Supercellin taustavoima haluaa oikeudet Nintendon legendaarisiin hahmoihin

Supercellistä leijonan osan omistava kiinalainen teknologiajätti Tencent kehittää tällä hetkellä konsolipelejä lähinnä Kiinan markkinoille, mutta yhtiöllä olisi kova polte laajentua kotimaan ulkopuolelle tälläkin alalla. Laajentumisen länsimaiden konsolipelimarkkinoille voisi toteutua Nintendon avulla.
Tencent haluaisi julkaista Nintendon kehittämiin hahmoihin, kuten Super Marioon, Zeldaan, Donkey Kongiin, perutustuvia konsolipelejä. Yhtiön pyrkimyksistä uutisoinut Wall Street Journal ei kuitenkaan maininnut aiottaisiinko pelejä kehittää ainoastaan Nintendon omalle Switch-pelikonsolille vai voitaisiinko Super Marioon perustuvia pelejä myydä myös PlayStationille ja Xboxille.

Nintendo on perinteisesti ollut hyvin vastahakoinen tarjoamaan omia hahmojaan kilpailevilla alustoilla. Yhteistyössä voikin olla kyse siitä, että Tencent haluaa saada itselleen osaamista ja markkinatietoa länsimaiden pelimarkkinoista Nintendon kautta, minkä jälkeen se voisi rohkaistua julkaisemaan muita pelejä muillekin alustoille.
Tencent ja Nintendo aloittivat hiljattain yhteistyön, minkä myötä Nintendo sai oikeuden myydä Switch-pelikonsolia muutaman miljoonan kappaleen erän verran Kiinassa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto