Se oli täysin totta – Google osti Fitbitin itselleen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.11.2019 17:24

Se oli täysin totta – Google osti Fitbitin itselleen Aktiivisuusrannekkeita kehittävä Fitbit jatkaa toimintaansa uuden omistajan alaisuudessa, sillä yhtiön on siirtynyt Googlen omistukseen. Yrityskaupassa ostavana osapuolena on nimenomaisesti Google eikä sen emoyhtiö Alphabet, jonka alle on siirretty monia Googlen entisiä kehityshankkeita.
Google maksoi vuonna 2007 perustetusta Fitbitistä 2,1 miljardia dollaria. Hakukonejätti pääsee yrityskaupan ansiosta paremmin ihmisten iholle, vaikka virallisesti yhtiö perustelee yrityskauppaa satsauksena Wear OS -käyttöjärjestelmän kehitykseen. Wear OS:n selkeä heikkous on ollut käyttäjäkunnan puuttuminen, minkä takia ekosysteemi ei ole lähtenyt kunnolla kehittymään. Fitbitin kautta Google osti itselleen valmiin käyttäjäkunnan.

Fitbitin lehdistötiedotteen mukaan yhtiö ottaa tietosuojan vakavasti, joten käyttäjien ei tarvitse pelätä sitä, että Fitbitin keräämää tietoa käytettäisiin mainosten kohdentamiseen.Nykyisen älykello- ja aktiivisuusrannekehype lähti aikoinaan liikkeelle Kickstarter-projekti Pebblestä. Fitbit osti Pebblen ohjelmistot ja aineettomat omaisuudet itselleen vuoden 2016 lopulla. Google osti vuorostaan tämän vuoden alussa älykelloyhtiö Fossilin kehittämiä teknologioita 40 miljoonalla dollarilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....
Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa Apple aloittaa pian uuden iPhonen tuotannon – Julkaistaan maaliskuussa (22.1.2020 05:54)
Apple on tilannut uuden iPhonen tuotannon alkavaksi helmikuussa jotta uutukainen voidaan esitellä yleisölle maaliskuun aikana. iPhonien myynnin sanotaan olleen viime aikoina korkealla tasolla ....

Uutisarkisto