AfterDawn: IT-alan uutiset

Se oli täysin totta – Google osti Fitbitin itselleen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.11.2019 17:24

Se oli täysin totta – Google osti Fitbitin itselleen

Aktiivisuusrannekkeita kehittävä Fitbit jatkaa toimintaansa uuden omistajan alaisuudessa, sillä yhtiön on siirtynyt Googlen omistukseen. Yrityskaupassa ostavana osapuolena on nimenomaisesti Google eikä sen emoyhtiö Alphabet, jonka alle on siirretty monia Googlen entisiä kehityshankkeita.
Google maksoi vuonna 2007 perustetusta Fitbitistä 2,1 miljardia dollaria. Hakukonejätti pääsee yrityskaupan ansiosta paremmin ihmisten iholle, vaikka virallisesti yhtiö perustelee yrityskauppaa satsauksena Wear OS -käyttöjärjestelmän kehitykseen. Wear OS:n selkeä heikkous on ollut käyttäjäkunnan puuttuminen, minkä takia ekosysteemi ei ole lähtenyt kunnolla kehittymään. Fitbitin kautta Google osti itselleen valmiin käyttäjäkunnan.

Fitbitin lehdistötiedotteen mukaan yhtiö ottaa tietosuojan vakavasti, joten käyttäjien ei tarvitse pelätä sitä, että Fitbitin keräämää tietoa käytettäisiin mainosten kohdentamiseen.
Nykyisen älykello- ja aktiivisuusrannekehype lähti aikoinaan liikkeelle Kickstarter-projekti Pebblestä. Fitbit osti Pebblen ohjelmistot ja aineettomat omaisuudet itselleen vuoden 2016 lopulla. Google osti vuorostaan tämän vuoden alussa älykelloyhtiö Fossilin kehittämiä teknologioita 40 miljoonalla dollarilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto