AfterDawn: IT-alan uutiset

Imuriyhtiöltä kova päätös – Ei aio julkaista omaa sähköautoa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.10.2019 19:34 Kommentteja (1)

Imuriyhtiöltä kova päätös – Ei aio julkaista omaa sähköautoa

Imuriyhtiö Dyson paljasti vuonna 2017 aikeistaan kokeilla rahkeitaan sähköautomarkkinoilla, jonne perinteisetkin autovalmistajat ovat siirtymässä. Vuosi sitten Dyson ilmoitti perustavansa sähköautotehtaan Singaporeen.
Nyt pölypussittomista imureistaan tunnettu Dyson on joutunut kertomaan huonoja uutisia. Yhtiö aikoo peruuttaa sähköautosuunnitelmansa kokonaan, koska yhtiön nykyisten tietojen valossa se ei tule saamaan autoista kannattavaa bisnestä – näin ollen hanke on parempi laittaa jäihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Dyson yritti löytää hankkeelle ostajaa, mutta sellaista ei markkinoilta löytynyt. Yhtiön perustaja James Dyson kuitenkin kehuu, että 600 työntekijästä koostunut kehitystiimi onnistui luomaan erinomaisen sähköauton.

Jatkossa Dyson aikoo keskittää satsaukset akkuteknologian sekä muun elektronisten laitteiden perusteknologian kehittämiseen. Investointikohteita ovat esimerkiksi robotiikka, tekoäly sekä konenäkö.
Dysonin suunnitelmana oli tuoda Dyson-merkkinen sähköauto markkinoille vuonna 2021.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: sähköauto Dyson
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

111.10.2019 11:48

Noh, parempi se ettei lähde imurilla tienpäälle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto